Pradžia > Naujienos > Iškilmingoje ceremonijoje įteikti teisės magistro diplomai

Iškilmingoje ceremonijoje įteikti teisės magistro diplomai

AUTORIUS: Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyrius

Birželio 20 dieną Šv. Jonų bažnyčioje jau tradiciškai buvo įteikti diplomai VU Teisės fakulteto absolventams. Šiemet Teisės studijų programą baigė ir Teisės magistro diplomus gavo 183 absolventai. Diplomai buvo įteikti dieninių, sesijinių ir magistrantūros studijų studentams.

Diplomų įteikimo ceremonijai vadovavo fakulteto dekanas profesorius Tomas Davulis, diplomus teikė VU prorektorius docentas Valdas Jaskūnas. Sveikinimo žodžius sakė Seimo narys, Teisės ir teisėtvarkos komiteto vicepirmininkas bei Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius, kuris pabrėžė, kad teisė buvo, yra ir liks vienu svarbiausiu mokslu ir profesija pasaulyje, nes kur yra bendradarbiavimas tarp žmonių, teisiniai klausimai yra neišvengiami. Šiais metais absolventų vardu kalbą sakė Agnė Oseckytė.

Magna Cum Laude diplomas įteiktas  tarptautinės ir ES teisės šakos absolventei Aurelijai Šerniūtei, o Cum Laude  – tos pačios specializacijos studentei Jurgitai Žiaušytei.

Už geriausius viešosios teisės tematika parengtus magistro darbus LVAT prizais apdovanoti:

I vieta. Jurgita Žiaušytė  už magistro darbą „Skaitmeninių technologijų įmonių koncentracijos: konkurencijos teisės probleminiai aspektai remiantis Europos Komisijos praktika”

II vieta. Ugnė Bagdanavičiūtė „Internetinių naujienų portalų atsakomybė už vartotojų komentarus: Europos Žmogaus Teisių Teismo sprendimo byloje „Delfi AS prieš Estiją” analizė”

III vieta. Benas Tamošiūnas „Sveiko proto kriterijus kaip teisinis argumentas”.

LVAT nuotrauka

Už geriausius metų baudžiamosios justicijos pakraipos magistro darbus advokatų kontoros Sorainen prizais bei pinigine premija už pirmąją vietą apdovanoti:

I vieta. Aušra Krikštaponytė už magistro darbą tema „Pasikėsinimas padaryti nusikalstamas veikas”

II vieta. Agata Zimariovaitė „Baudžiamoji atsakomybė už kreditinį sukčiavimą“

III vieta. Guoda Janauskaitė „Nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo nusikalstamos veikos sudėties analizė“.

Jau penkioliktą kartą buvo apdovanoti ir geriausi magistro darbai verslo teisės srityje. Šiais metais prizus teikė advokatų kontora Walless:

I vieta. Jurgis Bartkus už magistro darbą „Draudimo prekiauti internetinėse prekyvietėse reglamentavimas konkurencijos teisėje

II vieta. Paulius GrendelisKonkurencijos teisės ir intelektinės nuosavybės teisinio santykio problematika technologijų perdavimo srityje“

III vieta. Jomilė BaranauskaitėUždarųjų akcinių bendrovių akcininkų sutartyse įtvirtintų akcijų perleidimo nuostatų aiškinimas ir vykdymas pagal Lietuvos teisę“. 

Už geriausius magistro darbus autorių teisės srityje Lietuvos gretutinių teisių asociacija AGATA piniginiais prizais apdovanotas Denas Grigaitis bei Tomas Linas Šepetys.

Po to sekė diplomų teikimas ir begalė gerų emocijų ir šypsenų…

Sveikiname visus absolventus ir kviečiame nepamiršti savo Alma Mater!

Viso šventinės akimirkos čia.