Pradžia > Naujienos > Fakulteto dėstytojai apdovanoti už nuopelnus žmogaus teisių srityje

Fakulteto dėstytojai apdovanoti už nuopelnus žmogaus teisių srityje

 

Vakar teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska jau trečią kartą vykstančioje iškilmingoje ceremonijoje apdovanojo 17 teisingumo srityje veikiančių įstaigų atstovų, šiais metais labiausiai prisidėjusių ginant, stiprinant ir puoselėjant žmogaus teises. Šiuos apdovanojimus gavo du Vilniaus universiteto Teisės fakulteto dėstytojai – doc. dr. Vigita Vėbraitė ir doc. dr. Rimantas Simaitis.

Teisingumo ministerijos inicijuoti apdovanojimai „Už nuopelnus žmogaus teisių srityje – 2023” yra skirti Tarptautinės žmogaus teisių dienai ir Visuotinės žmogaus teisių deklaracijos 75-mečiui paminėti.

Sveikindama renginio dalyvius E. Dobrowolska akcentavo, kad dar 2020 metais, inicijuodami šiuos apdovanojimus, siekėme pabrėžti, kad žmogaus teisių klausimai yra sudėtine kiekvienos Vyriausybės klausimų dalimi, o Tarptautinė žmogaus teisių diena ir Visuotinės žmogaus teisių deklaracijos patvirtinimo diena – tai puiki proga pagerbti šioje srityje nusipelniusius žmones.

„Būtent prieš 75 metus, pasibaigus Antrajam pasauliniam karui, matydami nepataisomą konfliktų daromą žalą, skirtingų pasaulio valstybių lyderiai įtvirtino pagrindinius žmogaus teisių ir laisvių apsaugos standartus bei humanizmo principus. Deja, šiandien, kai minime Visuotinės žmogaus teisių deklaracijos priėmimo dieną, beveik du metus Europoje vėl vyksta karas. Šiandien kaip niekad svarbu pabrėžti kiekvieno iš Jūsų pasiekimus ginant ar puoselėjant žmogaus teises, nes visi apdovanotieji yra ne tik žmogaus teisių puoselėjimo ir pilietiškumo ambasadoriai, bet ir žmogaus teises gerbiančios, demokratinės valstybės kūrėjai”, – akcentavo ministrė.

Apdovanotas mediatorius ir VU Teisės fakulteto docentas dr. Rimantas Simaitis, aktyviai prisidedantis prie sėkmingos Lietuvos ir daugelio kitų Europos valstybių mediacijos sistemų plėtros. 2005-2006 metais Rimantas Simaitis buvo vienas iš pagrindinių bandomojo teisminės mediacijos projekto sumanytojų, organizatorių ir vykdytojų, vienas iš pirmųjų Lietuvos teismo mediatorių bei mediacijos lektorių.

Taip pat apdovanota akademinės visuomenės atstovė VU Teisės fakulteto prodekanė studijoms doc. dr. Vigita Vėbraitė, aktyviai prisidedanti prie visuomenės teisinio švietimo, bendravimo su įvairių bendruomenių nariais bei žmogaus teisių stiprinimo Lietuvoje.

Sveikiname fakulteto dėstytojus, prisidėjusius prie žmogaus teisių puoselėjimo ir linkime toliau savo darbais kryptingai veikti šioje srityje!

Renginį papuošė atlikėjo Dominyko Vaitiekūno atliekami kūriniai. Renginį vedė žurnalistas ir renginių vedėjas Richardas Jonaitis.

Nuotraukų ir informacijos šaltinis – Lietuvos Respublikos teisingumo ministerija.