Pradžia > Naujienos > Fakulteto studentės – projekto „Diena su teisėju“ nugalėtojos

Fakulteto studentės – projekto „Diena su teisėju“ nugalėtojos

 

Gruodžio 13 d. įvyko finalinis Lietuvos Teismų projekto „Diena su teisėju“ renginys, kuriame buvo apdovanotos dvi VU Teisės fakulteto I-ojo kurso studentės, – Ugnė Liubamirskaitė ir Snieguolė Kurpytė. Projekte jos dalyvavo kaip grupė, lankėsi teisme ir kartu kūrė vaizdo įrašą, kuris sulaukė vertinusios komisijos pripažinimo.

Apdovanotos studentės pasakojo, kad patekti į projektą buvo paprasta – užpildžius registracijos formą jos vėliau sulaukė pakvietimo atvykti į Vilniaus regiono apylinkės teismą. „Pirmą dieną mes praleidome su teisėja, kuri mums plačiai papasakojo apie teisėjo darbo rutiną bei atskleidė šios profesijos ypatumus ir netikėtumus. Antrą dieną dalyvavome parengiamajame teismo posėdyje, po kurio įspūdžiai buvo neišdildomi“, – dalinasi prisiminimais Ugnė ir Snieguolė ir teigia, kad iki projekto pradžios į teisėjo profesiją žvelgė su pagarba, o susipažinus su šiuo darbu, pagarba dar labiau išaugo.

Paklaustos, kokius įspūdžius paliko projektas ir kas labiausiai įsiminė, studentės atsakė: „Šis projektas įkvėpė drąsos, pasitikėjimo savimi bei užtikrintumo dėl mūsų pasirinkimo studijuoti teisę. Daugelis dalykų įsiminė, bet didžiausią įspūdį paliko teisėjos paskirta užduotis, kurios metu supratome kas yra teisingumas ir kokią vertę bei svarbą tai turi žmogui“. Ugnė ir Snieguolė jau po apsilankymo teismo rūmuose pradėjo svarstyti apie galimybę ateityje siekti karjeros teisme, tačiau, kaip pačios teigia, dar tik pradėjo savo mokslo kelionę ir domisi viskuo.

Abi studentės vertina įgytą patirtį, o studentams ir studentėms linki: „Studijas pradėjome su mintimi, kad kiekvieną suteiktą galimybę reikia išnaudoti, todėl linkime drąsos ir žingeidumo. Nedvejokite kitais metais dalyvauti projekte ,,Diena su teisėju”. Troškite tobulėti, nes būtent tai jums padės pasiekti savo tikslų!“.

Projekte „Diena su teisėju“ dalyvavo apie 50 VU Teisės fakulteto studentų. Šiemet buvo pateikta 20 vaizdo klipų, kuriuos vertino komisija: Lietuvos apeliacinio teismo teisėjas Evaldas Pašilis, Šiaulių apylinkės teismo pirmininko padėjėja (ryšiams su žiniasklaida ir visuomene) Nijolė Damulė, fotografas ir fotoapžvalgininkas, ilgametis fotožurnalistas Augustas Didžgalvis.

Informacijos ir nuotraukų šaltinis – Lietuvos Teismai.