Pradžia > Naujienos > Konferencijoje buvo pristatyti skaitmeninių technologijų iššūkiai ir galimybės

Konferencijoje buvo pristatyti skaitmeninių technologijų iššūkiai ir galimybės

 

Dirbtinis intelektas (DI) ir skaitmeninės technologijos vis plačiau įsilieja į visuomenės gyvenimą, dėl ko tenka vis atidžiau analizuoti šią sritį reglamentuojančią teisę ir diskutuoti apie galimus pokyčius.

203 m. gegužės 9 d. vykusioje tarpdisciplininėje mokslinėje konferencijoje „Skaitmeninio amžiaus iššūkiai ir galimybės vykdymo procese” VU Teisės fakulteto mokslininkai diskutavo apie skaitmenizacijos poveikį vykdymo procesui, DI galimybes ir iššūkius siejamus su skaitmeniniu turtu.

Konferenciją sveikinimo žodžiu pradėjo Antstolių rūmų valdytoja Dovilė Satkauskienė. Ji pabrėžė skaitmeninio amžiaus keliamus klausimus. Koks yra skaitmeninio turto apibrėžimas? Kaip atsekti konkretaus asmens skaitmeninį turtą, kurio viena iš savybių yra anonimiškumas? Sveikinimo žodį taręs prof. habil. dr. Vytautas Nekrošius pabrėžė svarbą neatsilikti nuo technologijų raidos ir kurti teisę, kuri leis toliau vystytis skaitmeninėms technologijoms.

Konferenciją organizavo VU Teisės fakultetas ir Lietuvos antstolių rūmai, taip minint privačių antstolių veiklos 20-metį.