Pradžia > Naujienos > Kviečiame į „Arqus Academy Week“ renginių savaitę

Kviečiame į „Arqus Academy Week“ renginių savaitę

Gegužės 3–7 d. Vilniaus universitetas (VU) kviečia į įdomių diskusijų, paskaitų, dirbtuvių ir kitų renginių kupiną Europos universitetų aljanso „Arqus“ renginių ciklą „Arqus Academy Week“. Septynių universitetų bendruomenėms sutelkti ir aljansą visuomenei atverti siekiantis renginys šiemet daugiausia dėmesio skirs ateities aukštojo mokslo institucijos vizijos formavimui.

Renginių cikle bus nagrinėjami klausimai, susiję su fundamentalia „Ateities universiteto kūrimo“ tema (angl. „Shaping the University of Future“). Tai suteiks galimybę renginio dalyviams įvairiapusiškai pažvelgti į aukštųjų mokyklų veiklą ir pokyčius. „Arqus Academy Week“ metu vyks net 20 renginių pagal 6 potemes, atspindinčias aljanso partnerių puoselėjamus ateities universiteto bruožus: įtraukus universitetas; gero mokymo ir mokymosi universitetas; daugiakalbis universitetas; verslus universitetas; atviro mokslo universitetas; globaliai įsitraukęs universitetas.

„Arqus“ savaitės metu vyks seminarai, dirbtuvės, diskusijos dėstytojams, doktorantams, studijų ir mokslo vadybininkams, tarptautinių ryšių specialistams, studentams ir plačiajai visuomenei. VU koordinuojamos „Arqus“ veiklos „Į studentus orientuotos kokybiško mokymosi sistemos“ renginys dėl jungtinių studijų programų vertinimo, akreditacijos ir kokybės užtikrinimo diskutuoti kvies su aukštojo mokslo politikos formuotojais, nacionalinėmis ir Europos akreditavimo institucijomis, atsakingais Europos Komisijos pareigūnais.

Gegužės 3 d. „Arcus Academy Week“ dalyviai kviečiami į renginių ciklą pradėsiantį pokalbį su septynių universitetų atstovais, kurį moderuos VU partnerystės prorektorius dr. A. Vasiliauskas. Jame susipažinsime su „Arqus“ vykdomomis veiklomis Europos aukštojo mokslo pažangos kontekste.

Kitomis renginių ciklo dienomis bus aptariamos studentų įtraukties, moterų moksle bei nuotolinio mokymosi temos, „Arqus Academy Week“ pranešėjai diskutuos apie studijų kokybę ir programų sudarymą, daugiakalbystę universitete, mokymo ir mokymosi iššūkius. Keliose diskusijose ir debatuose „Arqus“ universitetų bendruomenės nariai – mokslininkai, tyrėjai ir specialistai pristatys naujausias tendencijas ir aptars antreprenerystės, studentų mainų, piliečių mokslo ir kitas temas.

Norintiems dalyvauti „Arcus Academy Week“ renginiuose reikalinga registracija. Daugiau apie renginių ciklą, programas, pranešėjus ir temas rasite čia.