Pradžia > Naujienos > Nauja gretutinių studijų programa VU Teisės fakultete

Nauja gretutinių studijų programa VU Teisės fakultete

 

Nuo balandžio 1 d. Vilniaus universiteto studentai turės galimybę rinktis naują gretutinių studijų programą –„Žmogaus teisinė apsauga globaliame pasaulyje“. VU Teisės fakultete dėstoma programa buvo kuriama atsižvelgiant tiek į dabartiniame pasaulyje aktualius su teise susijusius klausimus, tiek ir į būsimų studentų poreikį derinti kelias studijų programas.

„Jau ilgą laiką buvo mąstoma, kad ir Teisės fakultetas turėtų pasiūlyti gretutines studijas kitų VU fakultetų studentams. Išklausę įvairias nuomones, apsisprendėme į teisę pažiūrėti kitaip ir akcentuoti žmogaus teises, ugdyti studentų gebėjimus suvokti asmens teisinio statuso ir žmogaus teisių apsaugos Lietuvos Respublikos, tarptautiniu universaliu ir regionų (Europos) lygmeniu pagrindus. Manau, kad šiais laikais visiems svarbu suvokti žmogaus teisių svarbą, diskutuoti apie aktualius ir modernius žmogaus teisių aspektus. Kiekvienam asmeniui, kad ir ką studijuojančiam, yra naudinga praplėsti akiratį, įgyti žinių apie teisę ir asmenų teisinę apsaugą. Tai ypač aktualu studentams, studijuojantiems, pavyzdžiui, politikos mokslus, komunikaciją, istoriją ar socialinį darbą“, – apie gretutinių studijų programą kalba TF prodekanė studijoms doc. dr. Vigita Vėbraitė.

Studijos vyks nuolatine forma sesijiniu tvarkaraščiu. Siekiant sudaryti studentams kuo patogesnes sąlygas, bus derinamas hibridinis mokymosi būdas – paskaitos ir konsultacijos vyks nuotoliu, dalis užsiėmimų – auditorijoje.

Šias studijas bus paprasta derinti su darbu – nuotolinės paskaitos vyks nuo 17 val., auditorijose vyksiantys užsiėmimai, tarpiniai atsiskaitymai ir egzaminai prasidės nuo 16 val.

Daugiau sužinoti apie gretutinių studijų programą –„Žmogaus teisinė apsauga globaliame pasaulyje“ galite VU TF puslapyje.

Balandžio 17 d. 16:00 kviečiame prisijungti prie nuotolinio skambučio ir užduoti klausimus apie gretutines studijas VU Teisės fakultete. Skambučio nuoroda.

Norintys studijuoti šioje gretutinių studijų programoje, prašymą gali pateikti rašydami el. paštu: daiva.stumbryte@tf.vu.lt arba per VU IS Daivai Stumbrytei.