Pradžia > Naujienos > NOHA Pavasario mokykla 2019 – vėl Vilniuje!

NOHA Pavasario mokykla 2019 – vėl Vilniuje!

Dalyvaudamas tarptautinėje universitetų asociacijoje NOHA (Network on Humanitarian Action), Vilniaus universitetas jau 8-tą kartą šių metų gegužės 13-17 dienomis kartu su Luveno katalikiškuoju universitetu organizuoja pavasario mokyklą „NOHA Spring School in Humanitarian Action“. Humanitarinės veiklos pavasario mokykla yra skirti valstybės tarnautojams, tarptautinių ir nevyriausybinių organizacijų darbuotojams, akademikams bei visiems besidomintiems šia sritimi. Mokymus anglų kalba ves NOHA universitetų dėstytojai ir geriausi humanitarinės veiklos specialistai.

Programa

NOHA pavasario mokyklos dalyviai gilinsis į su humanitarine veikla susijusias sritis: pagrindinius humanitarinės veiklos principus ir veikėjus, naujausius iššūkius humanitarinėje veikloje, tarptautinę humanitarinę teisę ir saugumo klausimus, psichologinį pasiruošimą humanitarinei veiklai, nevyriausybinių organizacijų veiklą, humanitarinės veiklos skaidrumą, SPHERE minimalių humanitarinių standartų įgyvendinimą, technologijų vystymosi įtaka humanitarinei veiklai, mokyklos metu taip pat bus organizuojami praktiniai mediacijos mokymai.

Data: 2019 m. gegužės 13-17 d.

Vieta: Vilniaus universitetas, Lietuva

Kalba: anglų

Registracija: http://nohanet.org/apply

Registracijos terminas: iki 2019 m. vasario 18 d.

Mokestis: EUR 500 (apima maitinimą ir apgyvendinimą hostelyje). Vietiniams dalyviams ir Vilniaus universiteto bendruomenei galimos nuolaidos iki 50%, esant motyvuotam prašymui.

Daugiau informacijos:

Dr. Renata Vaišvilienė

NOHA programos direktorė

Lina Urbaitė

NOHA koordinatorė

noha@tf.vu.lt

NOHA – tai jau 25-ąsias veiklos metines minintis Europos universitetų tinklas, kurio tikslas – plėtoti švietimą humanitarinės veiklos srityje. Pirmiausia siekiama didinti profesionalumą ir humanitarinių paslaugų teikimo kokybę. Taip pat plėtojama NOHA akademijos sritis, apimanti įvairius profesinio rengimo, tobulinimosi kursus, ir NOHA tyrimų sritis, sudaranti galimybes jauniems ir jau praktikuojantiems mokslininkams atlikti gilesnę humanitarinės veiklos analizę.