Pradžia > Naujienos > Prasideda registracija į antrąjį „TechHub“ startuolių pre-akceleratoriaus ciklą

Prasideda registracija į antrąjį „TechHub“ startuolių pre-akceleratoriaus ciklą

Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) kviečia startuolių komandas registruotis į jau antrąjį projekto „TechHub“ pre-akceleratoriaus ciklą. Programos metu 25 startuoliai dalyvaus tris mėnesius trunkančiuose mokymuose, kuriuose su inovacijų ekspertų ir asmeninių mentorių pagalba turės galimybę vystyti savo idėjas, gaus reikalingų žinių tolesnei verslo plėtrai, susipažins su investuotojais ir verslo angelais, turės galimybę pasipildyti komandos nariais.

„Didžiausias šios programos unikalumas – intensyvi mentorių priežiūra visą mokymų laikotarpį. Pirmasis ciklas jau parodė, kaip svarbu startuoliams gauti patarimus ne iš epizodiškai atsirandančių konsultantų, o profesionalų, kurie nuolatos gilinasi į konkrečią startuolio situaciją. Mentoriai deda itin daug pastangų stengdamiesi padėti savo kuruojamoms komandoms: nuo konsultacijų iki reikalingų dokumentų, specialistų, komandos narių paieškos. Pirmojo ciklo metu projekto komanda sukaupė nemažą žinių bagažą, kuris padės suteikti dar tikslingesnę pagalbą antrajame cikle“,– sako MITA vadovas Gintas Kimtys.

Pre-akceleratoriaus metu numatyta iš viso dvylika skirtingų mokymų temų – startuoliai ieškos tikslinio kliento, atliks rinkos ir konkurentų analizę, sukurs įėjimo į rinką strategiją, sužinos apie produkto vystymo, finansavimo, komandos stiprinimo ir kitas verslo subtilybes, taip pat galės naudotis programos partnerių teikiamomis nemokamomis paslaugomis, pavyzdžiui, teisinėmis konsultacijomis. Kiekvienas dalyvis taip pat gaus praktinį vadovą, kuris padės nepaklysti teorijos gausoje. Jame ras visą aktualiausią informaciją, patarimus, einamųjų dokumentų šablonus. Planuojama, kad paskaitoms, individualioms konsultacijoms bei užduotims atlikti startuoliai skirs iki 20 valandų per savaitę.

Programą baigusios komandos išvystys savo idėjas iki minimalaus produkto, gebės ir galės jas pristatyti rizikos kapitalo fondams, investuotojams, užmegs pažinčių ir kontaktų tinklą. Geriausiai pre-akceleratoriuje pasirodę startuoliai taip pat turės galimybę išvykti į susitikimus ir akceleratorius užsienyje. „Vis augant startuolių skaičiui ir inovacijų rinkai, didėja ir konkurencija. Todėl ši programa suteiks būtinų žinių ir įgūdžių, reikalingų tiek siekiant pritraukti investicijas, tiek sėkmingai integruotis į rinką“,– sako projekto „TechHub“ vadovė Gintarė Narakienė.

Teikti paraiškas dalyvauti pre-akceleratoriuje gali startuoliai (didelį ir inovacijomis grindžiamą verslo plėtros potencialą turinčios labai mažos ar mažos įmonės, veikiančios ne ilgiau nei 5 metus), taip pat komandos, ketinančios įregistruoti įmonę programos metu. Startuoliams taip pat bus suteikta galimybė pasipildyti komandos nariais – norintys prisijungti prie būsimų ir esamų programos dalyvių kviečiami tapti Facebook grupės „TechHub bendruomenė“ nariais.

Registracija į antrąjį „TechHub“ pre-akceleratoriaus ciklą tęsis iki sausio 17 d. Dalį kandidatų komisija kvies į motyvacinį pokalbį. Startuoliai bus vertinami atsižvelgiant į jų vystomo produkto inovatyvumą, perspektyvumą bei komandos kompetencijas. Pre-akceleratorius prasidės vasario 22 d., vyks nuotoliniu būdu, lietuvių arba anglų kalba (priklausomai nuo atrinktų komandų poreikio).

Registruokite startuolį

Norintys sužinoti daugiau apie programą kviečiami dalyvauti nuotoliniame pre-akceleratoriaus pristatyme sausio 6 d. 16 val.