Pradžia > Naujienos > Prasideda VU Teisės fakulteto Konstitucijos dienos

Prasideda VU Teisės fakulteto Konstitucijos dienos

Jau šiandien prasideda garsiosios VU Teisės fakulteto Studentų atstovybės organizuojamos Konstitucijos dienos, jau tapusios legendinėmis fakulteto bendruomenėje. Daugiau apie šį renginį ir jo metu vyksiančias veiklas mums papasakojo VU SA TF pirmininkė Guoda Baubaitė.

,,Šis renginys jau vyksta gana ilgą laiką. Šiemet taip pat bus jau 12-ti metai, kaip mus globoja prezidentas Valdas Adamkus. Šiemet ši šventė ypatinga dar ir dėl to, nes ji sutampa su Teisės fakulteto 382-ojo gimtadieniu.”

Kas dažniausiai vyksta Konstitucijos dienų metu?

,,Visuomet KoDi pradžioje vyksta Atidaromoji konferencija, dažniausiai ji būna pranešimų arba diskusijos pobūdžio. Visuomet stengiamės atsižvelgti į studentų poreikius, kai planuojame šiuos renginius, taigi norisi kokių nors linksmesnių veiklų. Viena iš jų – protmūšis, kuris taip pat jau tapęs tradicija. Į juos visada susirenka tikrai nemažai studentų. Esame turėję diskusijų apie Konstitucijos istoriją, jauno žmogaus santykį su Konstitucija, ir panašiai.”

Kas naujo per Konstitucijos dienas vyks šiemet?

,,Visuomet stengiamės sugalvoti kažką naujo. Pavyzdžiui šiemet sugalvojome prikelti seną tradiciją – Konstitucijų dalinimą. Ši tradicija nemažai metų buvo pamiršta, tačiau manome, kad ji tikrai vertinga – skirta iš arčiau supažindinti visuomenę su Konstitucija. Norime paklausti dalyvių, kaip keičiasi jų požiūris į Konstituciją, kiek apie ją žino žmonės, nepriklausantys teisininkų bendruomenei. Todėl spalio 25-ąją dieną būsime centre ir dalinsime Konstitucijas ir mainais prašysime kažką pakomentuoti, atsakyti į įvairius klausimus. Paskui darysime apie tai reportažą į jį publikuosime.”

Kodėl šis renginys yra svarbus Teisės fakulteto studentams? Galbūt ne tik jiems?

,,Viso šio renginių ciklo tikslas yra ugdyti pagarbą teisinei valstybei, taip pat ir Teisininkų dienų, vykstančių pavasarį. Mūsų pagrindinis tikslas yra stengtis mažinti atotrūkį tarp visuomenės ir teisės – pažindinti žmones tiek su Konstitucija, tiek su pačia teisės sritimi.

Konstitucijos dienos yra ypač svarbios todėl, nes Konstitucija yra aukščiausias teisės aktas, kuris reguliuoja visą teisinę sistemą bei mūsų gyvenimą. Būtent todėl norime atkreipti dėmesį į jo reikšmę.”

 

Kviečiame dalyvauti šių metų Konstitucijos dienų renginiuose, kurie prasideda jau šiandien. Renginiai vyks spalio 23-27 dienomis. Plačiau apie juos čia.