Pradžia > Naujienos > Prasidėjo „Studentas vienai dienai” paskaitos Teisės fakultete

Prasidėjo „Studentas vienai dienai” paskaitos Teisės fakultete

Šiandien VU Teisės fakultete paskaitų klausėsi ne tik studentai, bet ir moksleiviai, dalyvaujantys Vilniaus universiteto renginyje „Studentas vienai dienai”, kuris vyksta spalio 24-28 dienomis.

Mokiniai iš įvairių Lietuvos mokyklų turėjo galimybę išgirsti Teisės fakultete dėstomų paskaitų apie teisininko profesiją, Lietuvos Respublikos Konstituciją ir baudžiamąją teisę. Doc. dr. Vaidotas Vaičaitis trumpai pristatė moksleiviams universiteto raidą ir fakulteto paskaitų tvarką ir pasakojo apie 1922 ir 1992 m. Lietuvos Konstitucijas, o dalyviai dalinosi mintimis apie šį aukščiausiąjį šalies įstatymą.

Fakultete apsilankę moksleiviai ir studentai sužinojo apie karjeros galimybes turintiems teisinį išsilavinimą. Lekt. dr. Elena Masnevaitė ir svečiai iš Specialiųjų Tyrimų tarnybos, Henreta Dabriegienė, žmogiškųjų išteklių valdymo skyriaus vadovė ir Šiaulių valdybos kriminalinės žvalgybos skyriaus viršininkas papasakojo gausiai susirinkusiems moksleiviams ir studentams apie darbo ypatybes STT.

,,Studentas vienai dienai”, tai VU organizuojamas tradicinis renginys, skirtas visiems norintiems patirti, kaip vyksta studijos ir išbandyti įvairių fakultetų siūlomas mokslo programas. Pabūti studentais kasmet kviečia universiteto padaliniai, tarp jų ir Teisės fakultetas, kurio paskaitose apsilankyti bus galima ir spalio 27 ir 28 d.