Pradžia > Naujienos > Profesija, iš kurios atstovų robotai darbo niekada neatims

Profesija, iš kurios atstovų robotai darbo niekada neatims

Viešosiose diskusijose kartais nuskamba nuogąstavimų apie aukštųjų mokyklų „kepamus“ diplomuotus teisininkus, kurie užvėrę savo Alma Mater duris, netrukus keliaujantys tiesiai į darbo biržą. Vis dėlto, tiek praktikuojantys teisininkai, tiek akademinės bendruomenės atstovai tvirtina: tai tėra stereotipas, ir daugelis kontorų bei institucijų kaip tik skundžiasi kvalifikuotų teisininkų trūkumu.

Tai liudija kad ir statistika: kone du trečdaliai Vilniaus universiteto (VU) Teisės fakulteto absolventų dirba jau studijų baigimo dieną. „Anksčiau advokatų kontoros, bendrovės ir organizacijos darbuotojų ieškodavo tarp ketvirto-penkto kurso studentų, o dabar kalbinami jau ir pirmakursiai. Tai liudija tiek didelę profesionalių jaunų teisininkų paklausą, tiek ir jų trūkumą. Todėl teisės studijos mūsų fakultete buvo ir lieka vienos perspektyviausių“, – tvirtina VU Teisės fakulteto dekanas profesorius Tomas Davulis.

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/partnerio-turinys/studijos2018/profesija-is-kurios-atstovu-robotai-darbo-niekada-neatims.d?id=78176215