Pradžia > Naujienos > Registracija IV kurso studentams į studijų dalyką, kuris vyks kartu su studentais iš JAV

Registracija IV kurso studentams į studijų dalyką, kuris vyks kartu su studentais iš JAV

Kviečiame VU TF IV kurso studentus dalyvauti atrankoje į 2023 m. Pavasario semestre studentams pirmą dėstomą studijų dalyką „Šiuolaikinės viešosios teisės problemos lyginamuoju aspektu: Europa ir JAV“. Tai yra pasirenkamasis 5 kreditų vertės studijų dalykas.

Į kursą bus atrinkta iki 12 studentų, todėl kviečiame užpildyti registracijos formą iki 2022 m. lapkričio 27 d. (apie atrankos rezultatus informuosime iki gruodžio 1 d.).

Studijos vyks kartu su Šiaurės Karolinos universiteto – vieno iš prestižinių JAV aukštųjų mokyklų – studentais. Studijų dalyko ašis – viešosios teisės problemos Europoje ir JAV lyginamuoju aspektu. Kurso metu kalbėsime apie JAV ir Europos teismų sistemų skirtumus, saviraiškos laisvę, reprodukcines teises (aptarsime garsius JAV teismų sprendimus dėl abortų teisės), migracijos reglamentavimo ypatumus, privatumo teisę skaitmeninių technologijų kontekste ir kitas aktualias ir plačiai diskutuojamus teisės taikymo problemas.

Dalyko dėstymo ypatumai. Paskaitų metu diskutuosime remiantis iš anksto pateiktomis JAV ir Europos teismų bylomis ir kita medžiaga – būtinas išankstinis studentų pasirengimas paskaitoms ir aktyvus dalyvavimas. Paskaitos vyks per Zoom programą antradieniais nuo 15:30. Paskaitos vyks anglų kalba.

Kurso dėstytojai: Prof. Charles Szypszak (Šiaurės Karolinos universitetas), Dr. Donatas Murauskas (VU TF). Kurso asistentas: Bradley Downs (Šiaurės Karolinos universitetas).

Sėkmingai pabaigusiems kursą ir norintiems bus išduodamas baigimą patvirtinantis sertifikatas.

Dalyko dėstytojai kalba apie jį šiame video nuo 37:58.