Pradžia > Naujienos > Studentai kviečiami dalyvauti projekte „Diena su teisėju“

Studentai kviečiami dalyvauti projekte „Diena su teisėju“

Mielas studente,

įdomu, kaip atrodo teisėjo diena? Kokie žmonės darbuojasi teismuose, kokias problemas jie sprendžia? Dalyvauk projekte „Diena su teisėju“: praleisk laiką teisme, papasakok savo įspūdžius vaizdo klipe ir gauk vertingą prizą!

Šiais metais dar daugiau teismų visoje Lietuvoje pačiai atveria duris ne tik teisę, bet ir kitas disciplinas studijuojančiam jaunimui.

Kaip dalyvauti?

  • Iki spalio 16 d. užpildyk anketą ir atsiųsk ją el. paštu komunikacija@teismai.ltGali dalyvauti vienas, arba 2-3 grupelėje.
  • Iki spalio 21 d. sulauk kvietimo atvykti į teismą (pagal galimybes bus stengiamasi į teismus pakviesti visus norinčius).
  • Iki lapkričio 11 d. apsilankyk pasirinktame teisme.
  • Iki lapkričio 28 d. parenk trumpą (30 sek. – 2 min.) vaizdo klipą apie tai, kokį įspūdį paliko vizitas teisme, kas labiausiai nustebino ir įsiminė, ką sužinojai, išmokai, kas yra teisingumas, kaip išspręsti bylą, konfliktą, kaip pasielgti teisingai vienoje ar kitoje situacijoje ar pan.
    Šį geros kokybės vaizdo įrašą įkelk į viešai prieinamą platformą (pvz., wetransfer.com) ir atsiųsk el. paštu komunikacija@teismai.lt (laiške reikia nurodyti taisyklėse prašomus duomenis! Žr. projekto taisykles).
  • Iki gruodžio 14 d. geriausius vaizdo klipų autorius pagal kategorijas (dalyvaujantys po vieną ar grupėse) išrinks kompetentinga komisija! Originaliausiai temas atskleidę vaizdo klipų kūrėjai bus pakviečiami į Lietuvos teismų dienos renginį kino teatre ir jame apdovanojami stilingomis belaidėmis ausinėmis arba išmaniuoju laikrodžiu!

Išsamios projekto taisyklės

Projekto naujienas sekite Lietuvos teismų interneto puslapyje www.teismai.lt. ir projekto partnerių interneto svetainėse.

Norite prisijungti prie projekto ar gauti daugiau informacijos? Rašykite komunikacija@teismai.lt.