Pradžia > Naujienos > Studentų ir dėstytojų interakcija išvažiuojamajame seminare Kairėnuose

Studentų ir dėstytojų interakcija išvažiuojamajame seminare Kairėnuose

Praėjusį ketvirtadienį Vilniaus universiteto botanikos sode vyko jau tradiciniu tapęs VU Teisės fakulteto konstitucionalistų ir teisėtyrininkų administratyvistų I-ojo kurso studentams organizuojama administracinių ir konstitucinių bylų interakcija – išvažiuojamasis seminaras dar žinomas kaip tiesiog išvyka į Kairėnus.

Šio mokymosi formato tikslas – studentų ir dėstytojų interakcija neformalioje aplinkoje.

Renginio globėja prodekanė prof. dr. Jurgita Paužaitė-Kulvinskienė pasidžiaugė, kad sulig kiekvienais metais studentų aktyvumas ir kūrybingumas tokių renginių metu vis didėja. Pasak jos, studentai nustebina ne tik dėstytojus, bet vieni kitus. „Teisės studentams yra be galo svarbu sudaryti tinkamas sąlygas jų kūrybiniam potencialui atsiskleisti – ir kuo anksčiau, tuo geriau,“ – teigia prodekanė.

Išvyka į Kairėnus paprastai susideda iš dviejų edukacinių dalių: protmūšio ir studentų rengiamų pristatymų iš anksto pateikiamomis temomis. Vis dėlto didžiausias iššūkis yra ne pati tema, o jos pagrindimas remiantis savarankiškai suieškota relevantiška teismų praktika, bei, žinoma, galutinio produkto – pristatymo – originalumas.

Šiais metais buvo pristatytos šios temos: „Mažiau nei teisė, bet daugiau nei viltis“, „Kaip laimėti pralaimėtą bylą?“, „Bausti negalima pasigailėti: kur dėti kablelį?“, „Dvigubos pilietybės praplėtimo konstitucinės galimybės“, „Dirbtinis intelektas teisme“, „Saviraiškos laisvė: ar galime rinkti kaktusą?“, „COVID 19 pandemija – iššūkis konstitucinei teisei“, „Paaiškinkit man, kas yra teisybė, ir aš bemat paaiškinsiu jums, kodėl jos negali būti (R. Gavelis)“.

Renginyje dalyvavo apie 60 VU Teisės fakulteto I-o kurso studentų. Išvykoje dalyvavo ir prie jos organizavimo prisidėjo fakulteto dėstytojai: prof. dr. Jurgita Paužaitė-Kulvinskienė, lekt. dr. Audronė Gedmintaitė, asist. dr. Laura Paškevičienė, lekt. dr. Ugnė Gailiūnienė, asist. dr. Elena Masnevaitė, doc. dr. Vaidotas Vaičaitis, asist. dr. Dovilė Pūraitė-Andrikienė, asist. dr. Agnė Juškevičiūtė-Vilienė.