Pradžia > Naujienos > Teisės fakultete vyko tradicinis VU renginys „Studentas vienai dienai“

Teisės fakultete vyko tradicinis VU renginys „Studentas vienai dienai“

 

Šią savaitę Vilniaus universitete vyko renginys „Studentas vienai dienai“, kuriame dalyvauti gali moksleiviai bei kiti norintys pasiklausyti universiteto padaliniuose vykstančių paskaitų. Šį kart VU Teisės fakultetas pasiūlė 7 skirtingas paskaitas, o vienoje iš jų apsilankė garbingas svečias.

Asist dr. Elenos Masnevaitės paskaitoje „Teisininko profesija“ renginio dalyviai klausėsi Prokuratūros ir STT atstovų pasakojimų apie savo specialybę ir teisės studijas. Teisės fakulteto dekano doc. dr. Haroldo Šinkūno paskaitoje „Politikos teorija ir politinės sistemos“ apsilankė LR Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas. Šis ministro vizitas studentams ir moksleiviams buvo puiki proga užduoti klausimus ir daugiau sužinoti apie krašto gynybą, saugumą ir dabartinę politinę situaciją.

Iš arčiau susipažinti, kaip vyksta teismas, moksleiviai galėjo dalyvaudami Baudžiamojo proceso inscenizacijoje, kurią parengė partnerystės doc. Arūnas Meška ir lekt. Ugnė Markevičiūtė. Šį kart „Studentas vienai dienai“ dalyviams buvo pirmą kart pasiūlyta dalyvauti partnerystės doc. Gintaro Jasaičio organizuotame vizite į LR Generalinę prokuratūrą ir iš arčiau susipažinti su čia vykstančiu darbu.

„Studentas vienai dienai“ paskaitose dalyvavę moksleiviai kartu su studentais šia savaitę klausėsi ir kitų VU Teisės fakultete vykusių paskaitų: „Tarptautinė ir viešoji teisė“ (dėstytoja doc. dr. I. Isokaitė-Valužė), „Civilinio proceso teisė I/II d.“ (dėstytojas prof. habil. dr. V. Nekrošius), „Baudžiamoji teisė. Specialioji dalis I/II“ (prof. dr. A. Gutauskas).