Pradžia > Naujienos > Vilniaus universitete lankėsi Europos Komisijos narys Didier Reynders

Vilniaus universitete lankėsi Europos Komisijos narys Didier Reynders

 

Vakar Vilniaus universitete lankėsi  už teisingumą atsakingas Europos Komisijos narys Didier Reynders. Vizito metu jis susitiko su VU rektoriumi prof. Rimvydu Petrausku ir VU Teisės fakulteto dekanu doc. dr. Haroldu Šinkūnu.

Po susitikimo vykusioje diskusijoje dalyvavo D. Reynders, prof. R. Petrauskas, doc. dr. H. Šinkūnas, VU partnerystės prorektorius Artūras Vasiliauskas ir Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Marius Vaščega, diskusiją moderavo doc. dr. Indrė Isokaitė-Valužė.

Kartu su studentais ir universiteto bendruomene buvo diskutuojama apie teisės viršenybės principo svarbą, kaip patraukti kaltus asmenis atsakomybėn dėl nusikaltimų, susijusių su Rusijos karine agresija Ukrainoje, kaip galima būtų iš įšaldytų Rusijos valstybės ir tam tikrų asmenų lėšų ir turto atlyginti žalą, padarytą karo metu. Komisaras gyrė, kad Lietuva yra aktyvi visuose šiuose teisiniuose procesuose. Diskusijos metu D. Reynders trumpai pristatė Europos Komisijos siūlymą steigti Tarptautinį koordinacinį centrą Rusijos agresijos nusikaltimui tirti.