Pradžia > Naujienos > VU Teisės fakultete vyksta paskaitos „Studentas vienai dienai“

VU Teisės fakultete vyksta paskaitos „Studentas vienai dienai“

 

Šią savaitę Vilniaus universitetas ir jo  padaliniai kviečia dalyvauti tradiciniame „Studentas vienai dienai“ renginyje ir atvėrė duris moksleiviams ir kitiems norintiems pasiklausyti dėstomų paskaitų balandžio 24-28 dienomis. Prie šios iniciatyvos prisidėjo ir Teisės fakultetas, pasiūlęs apsilankyti 8-iose skirtingose paskaitose.

Pastaruoju metu pastebima, kad daug moksleivių domisi kriminologija, tad balandžio 24 d. vykusioje kriminologijos paskaitoje, doc. dr. Gintautas Sakalauskas pristatė moksleiviams šios mokslo srities tyrimų kryptį ir reikšmę studijuojant teisę. Dėstytojas paaiškino, kad kriminologija tiria nusikaltimų dėsningumus ir su jais susijusių aspektų visumą.

Balandžio 26 d. moksleiviai turėjo neeilinę galimybę – VU Teisės fakultetas pirmą kartą „Studentas vienai dienai“ proga surengė teismo inscenizaciją. Doktorantai Ugnė Markevičiūtė ir Eimantas Kadys pristatė, kokie esminiai baudžiamojo ir civilinio teismo proceso bruožai ir tikslai, o vėliau moksleiviai apsivilkę mantijas galėjo patys sudalyvauti teismo inscenizacijose, kurios jiems patiko ir paliko gerą įspūdį.

Šią savaitę moksleiviai klausėsi šių dalykų paskaitų: Darbo teisė (prof. dr. Tomas Davulis), Administracinė teisė (prof. dr. Jurgita Paužaitė-Kulvinskienė). Balandžio 27 d. vyks Politinių ir teisinių teorijų istorijos (doc. dr. Haroldas Šinkūnas) ir Romėnų privatinės teisės (prof. habil. dr. Vytautas Nekrošius) kurso paskaitos. Balandžio 28 d. kviečiame klausytis Baudžiamosios teisės (prof. dr. Jonas Prapiestis) ir Aplinkos teisės (doc. dr. Indrė Žvaigždinienė) paskaitų.

Daugiau informacijos apie „Studentas vienai dienai“ paskaitas.