Pradžia > Naujienos > VU Teisės fakulteto studentai iš tarptautinio projekto grįžo su bronziniais medaliais

VU Teisės fakulteto studentai iš tarptautinio projekto grįžo su bronziniais medaliais

 

Šių metų kovo 16-20 d. Vilniaus universiteto  Teisės fakulteto studentai Viktorija Višnevskaja ir Daumantas Vilniškis dalyvavo „Law Without Walls“ organizuotame hakatone Šveicarijoje, St. Gallen universitete. Šiame projekte VU Teisės fakulteto studentai dalyvauja jau ne pirmus metus bei pasiekia puikius rezultatus, tad šis kartas nėra išimtis – sugrįžusių studentų krūtinę dabina bronziniai medaliai.

“Nors pačią pirmąją projekto dieną buvo sunku priprasti prie išskirtinai komandinio darbo specifikos, kadangi teisės studijose esame įpratę analizuoti teisės aktus, ieškoti teismų praktikos, spręsti iškilusius teisinius kazusus vieni, projektui įsivažiavus bei pajutus sunkaus, bet sultingų vaisių duodančio komandinio darbo dvasią, pradėjau jaustis vis laisviau. Šis projektas pakeitė manyje vyravusį mąstymą, kad neretai komandinis darbas yra neefektyvus bei leidžiantis komandos nariams nusimesti asmeninę atsakomybę už galutinius komandinio darbo rezultatus. Be to, esu be galo dėkingas už projekte sutiktas pažintis bei turėtus pokalbius, kurie lydėjo mane viso projekto metu“, – patirtimi dalinasi IV-o kurso studentas Daumantas Vilniškis.

“Pirmas klausimas pasibaigus uždaromajai ceremonijai – kaip galiu čia sugrįžti? Iš tiesų, tai bus ko gero ryškiausias prisiminimas visų studijų laikotarpiu, kadangi sau įrodžiau, jog visa tai, ką išmokau universitete, yra ne tik formaliai taikomi teisės aktai, o draugų nuostaba pasakius, jog teisė yra be galo kūrybiškas mokslas, yra jau sugriautas mitas. Smagu, jog „Law Without Walls“ projekte esi ne vienas, esi tarp tokių pat motyvuotų, jaunų studentų, tuo pačiu tave palaiko ir kuruoja savo srities profesionalai, kas mano atveju buvo „White & Case“ bei „Novartis““, – sako III-io kurso studentė Viktorija Višnevskaja.

Sveikiname studentus su puikiais pasiekimais!