Pradžia > Naujienos > VU Teisės klinika pristato savo radijo laidą „Teisė gyvai“

VU Teisės klinika pristato savo radijo laidą „Teisė gyvai“

Vilniaus universiteto (VU) Teisės klinika debiutuoja radijo eteryje su laida „Teisė gyvai“. Kas antrą ketvirtadienį 17 val. per „Start FM“ (94.2 MHz) VU Teisės klinikos konsultantai diskutuos aktualiausiomis teisinėmis temomis, pristatys įdomiąją teisės pusę, dalinsis patarimais, kaip nepasiklysti teisės labirintuose ir apginti savo pažeistas teises.

Pagrindinė pirmosios laidos tema – kompensacijos už skrydžius. Matas Urbonas ir Dominyka Žukovska paaiškins, kaip elgtis, jei buvo atšauktas ar atidėtas skrydis, kokios kompensacijos tikėtis, ką daryti dingus bagažui. Antroje laidos dalyje dėmesys bus skirtas korupcijos problemai ir naujausiems jos masto tyrimams.

Kaip pasakojo VU Teisės klinikos vadovė Miglė Žukauskaitė, laidos idėja gimė bendradarbiaujant su Vilniaus universiteto radiju „Start FM“. „Nuolat padedame teisinėje aklavietėje atsidūrusiems žmonėms, tačiau reikia pripažinti, jog geriausia pagalba – tai prevencija, teisinis švietimas. Teisė reikalinga, teisė įdomi, teisė gyva ir neatsiejama nuo kasdienybės – tokias žinutes skleisime laidoje, kuri taps puikiu įrankiu ugdyti visuomenės sąmoningumą, skatinti pilietiškumą ir pasitikėjimą teisingumo sistema“, – kalbėjo M. Žukauskaitė.

Laida išsiskirs tuo, kad ją ves jauni žmonės – teisės studentai, kurie dalinsis žiniomis, patirtimi bei pastebėjimais su savo bendraamžių auditorija. Apie sudėtingus reikalus – paprastai, aiškiai ir įdomiai.

Kiekvienos laidos įrašą bus galima rasti internete: VU Teisės klinikos „YouTube“ paskyroje arba http://www.teisesklinika.lt/. Laida transliuojama kas antrą ketvirtadienį nuo lapkričio 22 d. 17 val. per „Start FM“ (94.2 MHz Vilniuje).

VU Teisės klinika jau 20 metų rūpinasi visuomenės teisiniu švietimu ir teikia nemokamą teisinę pagalbą socialiai pažeidžiamiems asmenims, jauno verslo atstovams, nevyriausybinėms organizacijoms. Klinikoje konsultuoja vyresniųjų kursų VU Teisės fakulteto studentai, kuriems padeda praktikos grupių kuratoriai – šalyje žinomi teisininkai, advokatai, mokslo darbuotojai.