Pradžia > Naujienos > VU TF absolventai apdovanoti VU Tech Hub baigiamųjų darbų konkurse

VU TF absolventai apdovanoti VU Tech Hub baigiamųjų darbų konkurse

2021 m. rugsėjo 9 d. Vilniaus universiteto Mažojoje auloje buvo apdovanoti Vilniaus universiteto Technologijų uosto (VU Tech Hub) organizuoto geriausių baigiamųjų darbų konkurso nugalėtojai. Dalyvauti konkurse buvo kviečiami visi Vilniaus universiteto bakalauro bei magistro studijų studentai ir absolventai, kurie einamaisiais akademiniais metais apgynė baigiamąjį darbą vienoje iš 4 kategorijų. Šiemet sulaukta 39 paraiškų. Po vieną VU Tech Hub vardinę 300 eurų stipendiją skirta konkurso nugalėtojams keturiose kategorijose. Konkurse antrąją ir trečiają vietas užėmusių darbų autoriams įteikti pažymėjimai.

Džiaugiamės, kad VU Teisės fakulteto absolventė Ema Pauraitė už darbą „Baudžiamoji atsakomybė už autonominio automobilio vairavimą esant neblaiviam“ apdovanota stipendija kategorijoje „Visuomeniniai iššūkiai naujųjų technologijų amžiuje”. Be to, trečiąja vietą kategorijoje „Geriausias tarpdisciplininis darbas“ antrąją vietą užėmė Teisės fakulteto absolventė Leonavičiūtė Dineta už magistro darbą „Biomedicininiai tyrimai ir baudžiamoji atsakomybė“.

VU Tech Hub stipendija įsteigta VU Tech Hub ir VU Teisės fakulteto iniciatyva. Stipendijos tikslas – paskatinti Vilniaus universiteto studentus atlikti reikšmingus visuomenės vystymuisi tyrimus rengiant baigiamuosius bakalauro ar magistro darbus tarpdisciplininėmis, technologijų, iššūkių visuomenei ir inovacijų tematikomis, domėtis jomis ir ugdyti tarpdisciplinines kompetencijas šiose srityse.