Pradžia > Naujienos > VU TF komanda dalyvavo teismo proceso inscenizacijų konkurse Bulgarijoje

VU TF komanda dalyvavo teismo proceso inscenizacijų konkurse Bulgarijoje

AUTORIUS: VU CEEMC komanda

Šių metų balandžio 28 – gegužės 1 dienomis Sofijoje, Bulgarijoje, vyko 23-asis Centrinės ir Rytų Europos teismo proceso inscenizacijų konkursas (Central and Eastern European Moot Court Competition – CEEMC). CEEMC yra Britanijos teisės centro organizuojamas bei Kembridžo universiteto ir Europos Sąjungos Teisingumo Teismo globojamas konkursas. Šiais metais konkurse savo jėgas išbandė ir Vilniaus universitetui atstovavo ketvirtakursiai Linas Mockevičius, Jokūbas Marija Sutkaitis, Kamilė Šanteriova bei Ugnė Žemaitytė.

CEEMC – tai Europos Sąjungos Teisingumo Teismo inscenizacijos konkursas, skirtas studentams iš Centrinės ir Rytų Europos universitetų, kuriame dalyviai analizuoja Europos Sąjungos teisės probleminius klausimus fiktyvioje byloje, vykstančioje pagal prejudicinio sprendimo procedūrą. Konkursą sudaro du etapai – rašytinė ir žodinė dalys. Šių metų konkurse pateikta faktinė užduotis buvo glaudžiai susijusi su šeimos teise bei leidimo gyventi ES valstybėje narėje trečiosios šalies piliečiams procedūromis, pabėgėlio statuso suteikimo trečiųjų šalių gyventojams Europos Sąjungoje, tad teko pasitelkti ne tik Europos Sąjungos, bet ir tarptautinės teisės žinias.

Konkurse, kurį laimėjo Sofijos St. Kliment Ohridski universitetas iš Bulgarijos, teisėjavo Europos Sąjungos Teisingumo Teismo generaliniai advokatai Eleanor Sharpston QC ir Michal Bobek, Bendrojo teismo teisėjas Aleksandras Kornezovas bei kiti Europos Sąjungos teisės specialistai. Esame laimingi turėję galimybę bendrauti su tokiais garbiais teisininkais, o ypač malonu buvo bendrauti su lietuviškų šaknų turinčia generaline advokate Eleanor Sharpston QC.

Už galimybę dalyvauti CEEMC ir pagalbą ruošiantis norime padėkoti kuratorėms Jevgenijai Vienažindytei ir Gintarei Pažereckaitei. Už finansinę paramą norėtume padėkoti: advokatų kontorai GLIMSTEDT, advokatų kontorai SORAINEN, Lietuvos notarų rūmams ir Vilniaus universiteto Teisės fakultetui. Taip pat už bendradarbiavimą norime padėkoti ir Europos Sąjungos studijų asociacijai.

Mūsų komanda džiaugiasi įgyta tarptautine patirtimi, praplėstu akiračiu teisinėje srityje ir tikisi, kad ateityje pavyks dar ne kartą sudalyvauti panašiuose renginiuose bei pasiekti puikius rezultatus.