Pradžia > Naujienos > VU TF studentams paskirtos 3 lyderio stipendijos

VU TF studentams paskirtos 3 lyderio stipendijos

Advokatų kontora „Norkus ir partneriai COBALT”, kartu su Vilniaus universiteto Studentų atstovybe Teises fakultete ir Vilniaus universiteto Teisės fakultetu, jau antrąjį kartą kvietė vientisųjų studijų antrojo, trečiojo ir ketvirtojo kurso fakulteto studentus dalyvauti pavasario semestro lyderio stipendijos atrankoje.
 
Labiausiai motyvuotiems, socialiai aktyviems, pasiekusiems rezultatų visuomeninėje ar mokslinėje veikloje teisės studentams skirtos 3 stipendijos. Gabiausi studentai laimėjo 500 eurų dydžio vienkartinę stipendiją bei galimybę atlikti praktiką advokatų kontoroje „Norkus ir partneriai COBALT” su galimybe joje įsidarbinti.
 
Šių metų laimėtojais tapo Teisės fakulteto studentai Robertas Remeika, Dominykas Mečanec ir Rugilė Hokušaitė.
 
Robertas atstovavo Vilniaus universitetui „ICC Paris” mediacijos turnyre, kuriame dalyvavo 48 komandos iš viso pasaulio, 2020-2021 metais mokėsi debatuoti „vokišku stiliumi” ir ruošėsi dalyvauti tarptautiniuose turnyruose, dalyvaudamas Erasmus+ projekte “Debate your Issue”, parengė mokslinį darbą „Turinio viršenybė prieš formą principas, taikymas mokestiniuose ginčuose“ studentų mokslinėje draugijoje. Taip pat prisidėjo prie pirmojo kurso studentų integracijos Vilniaus universiteto Studentų atstovybės Teisės fakulteto veiklose.
 
Antrojo kurso Teisės fakulteto ir Istorijos fakulteto studentas Dominykas yra Vilniaus universiteto Studentų atstovybės Teisės fakultete socialinės-akademinės veiklos koordinatorius, užtikrinantis savalaikį ir tinkamą studentų konsultavimą bei efektyvų bendradarbiavimą tarp fakulteto administracijos ir studentų, taip pat prisidedantis prie fakulteto bendruomenės integracijos įvairių renginių metu. Jis atstovauja studentams Vilniaus universiteto Studentų atstovybės parlamente ir jame veikiančioje teisės darbo grupėje.
 
Rugilė yra kitos Teisės fakultete aktyviai veikiančios studentų organizacijos The European Law Studentsʼ Association (ELSA) nacionalinio filialo ELSA Vilnius viceprezidentė akademinei veiklai, organizavusi eilę renginių studentams – „Uždavinių sprendimo mokymai”, „Geriausia advokato kalba”, „Lyčių lygybė darbo rinkoje: siekiamybė ar realybė” ir kitus. Taip pat yra moksleivių teisinio švietimo programos organizacinio komiteto narė. Rugilė yra Vilniaus universiteto Studentų atstovybės Teisės fakulteto pirmakursių kuratorė ir projekto „Studentai – moksleiviams, moksleiviai – studentams” dalyvė.
Skirdami stipendijas studentams norime pabrėžti mūsų tikėjimą ateitimi, suteikti daugiau pasitikėjimo bei stiprybės, kad šią krizinę situaciją susitelkę įveiksime bei kviečiame būti drąsiems ir aktyviems, kad tai pasiektume,“ – teigia dr. Rimantas Simaitis, advokatų kontoros „Norkus ir partneriai COBALT” partneris bei Ginčų sprendimo departamento vadovas, Vilniaus universiteto Teisės fakulteto docentas.  

Nuoširdžiai sveikiname stipendijos laimėtojus – Robertą Remeiką, Dominyką Mečanec, Rugilę Hokušaitę!