Pradžia > Naujienos > Vyko jau 17-oji Europos teisės vasaros mokykla

Vyko jau 17-oji Europos teisės vasaros mokykla

Birželio 21-29 dienomis po kelių metų pertraukos buvo vėl organizuojama Europos teisės vasaros mokykla. Jos tema šiemet buvo „Demokratija ir teisė” („Demokratie und Recht in Europa/Démocratie et droit en Europe”). Atidarymo metu Frankfurto prie Maino J.W. Gėtės universiteto profesorius Klaus Guenther teigė, kad nors tema sugalvota buvo dar prieš pandemija, tačiau šiuo metu ji dar yra aktualesnė.

Studentai iš Prancūzijos, Vokietijos, Lietuvos bei keli VU Teisės fakulteto šiuo metu studijuojantys ukrainiečiai savaitę laiko klausėsi paskaitų ir diskutavo įvairiomis temomis: nuo romėnų teisės iki karo Ukrainoje. Be to, buvo aplankytas Lietuvos Respublikos Konstitucinis Teismas, savaitgalį vyko išvyka į Druskininkus. Vasaros mokyklos sertifikatai pirmą kartą buvo teikiami kartu su VU TF absolventų diplomais.

Vieno iš vasaros mokyklos įkūrėjų profesoriaus Otmar Seul kalba

Europos teisės vasaros mokyklos programa

Europos teisės vasaros mokykla – nuo 2004 m. vasaros kasmet vykstantis tarptautinis projektas, kurio iniciatoriai yra Vilniaus universiteto Teisės fakultetas, Frankfurto prie Maino J. W. Goethe (Vokietija) bei Paryžiaus Nanterre (Prancūzija) universitetai.