Pradžia > Naujienos > Žiemos diplomų teikimo ceremonijoje – linkėjimai veikti teisingumo labui ir laikytis šviesių tikslų

Žiemos diplomų teikimo ceremonijoje – linkėjimai veikti teisingumo labui ir laikytis šviesių tikslų

 

Šiandien Šv. Jonų bažnyčioje vyko viena svarbiausių Vilniaus universiteto Teisės fakulteto švenčių  – žiemos diplomų teikimai. Sėkmingai studijas baigė ir teisės magistro diplomus gavo 61 studentas, iš jų 21 studijavo vientisųjų studijų programoje, 40 – Baudžiamosios justicijos ir Europos ir Tarptautinės teisės programose. Iškilmingoje ceremonijoje buvo įteikti 5 Cum Laude diplomai, skambėjo svečių ir studentų sveikinimo kalbos.

Pirmasis sveikinimo kalbą tarė VU studijų prorektorius doc. dr. Valdas Jaskūnas, jis pabrėžė mokslo svarbą siekiant įgyvendinti savo vizijas. Generalinė prokurorė Nida Grunskienė kalbėjo: „Nuo šiandien atsivers labai plačios galimybės. Linkiu eiti pirmyn, nesustoti,“ – ir palinkėjo absolventams laikytis teisingumo principo.

Tradiciškai VU Teisės fakulteto diplomų teikimo šventėse pasisako ir VU TF Alumni draugijos tarybos pirmininkas Gintautas Bartkus. Susirinkusiems jis priminė šiuo metu pasaulį ir Europą alinančias saugumo bei ekologines problemas. „Tokioj situacijoje pravartu pamąstyti apie amžinus dalykus, – ir pridūrė: – nėra ateities negandos, kurios negalėtumėte įveikti.“ Galiausiai G. Bartkus pakvietė studentus prisijungti prie Alumni draugijos. Nuoroda į visą G. Bartkaus kalbos tekstą.

Renginyje žodį tarė ir VU Teisės fakulteto socialinis partneris Remigijus Lapinskas. ,,Teisė – gerumo ir teisingumo menas. Teisė yra įrankis, su kuriuo kursite teisingumą. Teisė yra ginklas, kurio neturi didžioji visuomenės dalis. Todėl tą ginklą naudokite atsakingai“, – sakė jis.

Ceremonijoje žodį tarė ir bendrakursius sveikino studentai. Arnoldas Žuras, studijavęs Baudžiamosios justicijos programoje, teigė, kad šios studijos buvo įdomios ir harmoningos. Europos ir Tarptautinės teisės programoje studijavusi Anna Shyliuk ireiškė padėka VU Teisės fakulteto dėstytojams.

Galiausiai šventės dalyvius pasveikino VU Teisės fakulteto dekanas doc. dr. Haroldas Šinkūnas. Jis priminė pasaulio patiriamus iššūkius, ragino gerbti teisingumą ir laikytis šviesių tikslų. „Vienoje išminties knygoje yra parašyta: „Žvaigždė, kuri šviečia tau, yra tavo žvaigždė“. Tegul Jums šviečia ir Jus veda teisingumo žvaigždė. Priminsiu nuostabius Aristotelio žodžius: „Nei rytinė, nei vakarinė žvaigždė nėra tokia puiki, koks puikus yra teisingumas“. Nuoširdžiai kviečiu Jus: skleiskite šviesą, dalinkitės ja ir jos negailėkite“, – kalbėjo dekanas H. Šinkūnas. Nuoroda į visą H. Šinkūno kalbos tekstą.

Šventės metu buvo įteikti Kazimiero Motiekos fondo prizai už geriausias studijų metų disertacijas Alaa al Aridi Al Dakour ir Justinui Bagdžiui. Prizus įteikė fondo atstovas Albertas Šekštelo.

5 Cum Laude diplomai įteikti studentams ir studentėms: Marcus Fabian Brinck, Anna Madei, Rostyslav Prystai, Anna Shyliuk, Divya Negi.

Ceremonijos metu skambėjo fortepijono muzika, grojo VU Teisės fakulteto dėstytoja asist. dr. Rūta Bakševičienė.