Pradžia > Naujienos > Žiemos sesija: studentų įspūdžiai ir kaip ją išgyventi lengviau

Žiemos sesija: studentų įspūdžiai ir kaip ją išgyventi lengviau

Rudens semestro egzaminų sesijai einant į pabaigą apklausėme kelis teisės studentus apie tai, kaip jiems sekėsi ruoštis egzaminams ir kaip jie jaučiasi sesijos metu. 

Studentė Karolina (vardai pakeisti) pripažino, jog ruoštis sesijai buvo sunku ir teko prie mokslų praleisti ne vieną bemiegę naktį, tačiau iš egzaminų tikisi teigiamų rezultatų. Studentas Lukas taip pat pripažino, kad šiuo metu nėra lengva. Visi studentai, sutikę pasidalinti įspūdžiais, teigė, jog sesijai ruoštis – sunku, ir kad šis procesas kainuoja gana daug streso, tačiau taip būna kiekvieną semestrą. ,,Nežinau, turbūt nieko nepadarysi – sesiją reikia tiesiog išgyventi, tačiau tiems, kurie daug mokosi ir vaikšto į visas paskaitas, aišku, visada lengviau“, – pakomentavo dar viena teisės studentė, laukianti egzamino pradžios prie fakulteto. 

Visiems gerai žinoma, jog egzaminai studentams kelia daug nerimo ir jį sukontroliuoti gali būti nelengva. Todėl paklausėme VU Konsultavimo ir mokymų centro atstovų, kaip studentai gali sau padėti, kad įtemptas laikotarpis būtų jiems nors kiek lengvesnis. Štai keli naudingi patarimai, kurie pravers ne tik sesijos metu: 

  • Jeigu nuolatos jauti nuovargį, visų pirma įsitikink, kad miegi pakankamai. Tai mūsų stipraus imuniteto, geros psichologinės savijautos pagrindas. Jei organizmui trūksta poilsio, stresas tik didėja ir tampa sunkiau susitvarkyti su neigiamomis emocijomis. 
  • Bendrauk su draugais, leisk laiką su artimaisiais. Komunikacija su kitais žmonėmis ypač padeda kovoti su stresu ir vienatve, kuri gali aplankyti sunkiu periodu. Jeigu sunku susirasti draugų, susirask hobį – kokią nors veiklą, kuri tave ramintų ir keltų džiaugsmą, padėtų užmiršti apie problemas. 
  • Jei stresuoji dėl to, kad nieko nespėji – paskirstyk savo laiką ir nebandyk atlikti visų užduočių vienu metu, nes tai ne tik nesumažins streso, bet ir pakenks atliekamų darbų kokybei. Geriau daryti po vieną projektą vienu metu. 
  • Ir visų svarbiausia – nebijok kreiptis pagalbos į artimuosius, draugus ar profesionalus. Apsilankyti pas psichologą nėra gėdinga ir padeda daugeliui žmonių. 

 

Studentai gali kreiptis į VU Konsultavimo ir mokymų centro psichologus čia

Kontaktai:

kmc@fsf.vu.lt  

+370 5 268 7254 

Linkime atsipalaiduoti ir kokybiškai pailsėti prieš naują semestrą.