Pradžia > Naujienos > VU TF absolventė užėmė pirmąją vietą LAT geriausio 2022 metų teisės magistro darbo konkurse

VU TF absolventė užėmė pirmąją vietą LAT geriausio 2022 metų teisės magistro darbo konkurse

Rugpjūčio 30 d., tradiciškai prieš pat naujų mokslo metų pradžią, Lietuvos Aukščiausiajame Teisme vyko geriausio 2022 metų teisės magistro darbo apdovanojimai. Renginys vyko jau septintąjį kartą. Nominantus sveikino Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjai, darbuotojai ir konkurse dalyvaujančių universitetų atstovai. Darbų autoriai renginio metu turėjo pristatyti savo baigiamąjį darbą per 1 minutę

Pirmosios vietos nugalėtoja tapo Vilniaus universiteto Teisės fakulteto absolventė Deimantė Rimkutė, kuri parašė magistro darbą tema „Dirbtinis intelektas ir civilinė atsakomybė: medicininės diagnostikos atvejis“. „Visada smagu, kai pastangos nelieka nepastebėtos, todėl labai džiaugiuosi gavusi geriausią magistro darbo apdovanojimą. Tačiau šis apdovanojimas tikrai nėra mano vienos nuopelnas, todėl už reikšmingą pagalbą norėčiau padėkoti savo darbo vadovui prof. Vytautui Mizarui ir recenzentui dr. Pauliui Jurčiui. Padėkos už kritines pastabas vertas ir ištikimiausias studijų bendražygis Kristijonas Povylius, taip pat interviu dalyviai bei Amit Goldman, kuri suvedė su didžiuliu sveikatos industrijos ekspertų būriu nuo Sidnėjaus iki Oksfordo. Be kruopščios redaktorės Rasos Povylienės pagalbos magistro darbe būtų tikrai daugiau rašybos klaidų.“, – įspūdžiais dalijosi geriausio teisės magistro darbo autorė D. Rimkutė.

Taip pat renginyje dalyvavo VU TF absolventai Gvidas Kontautas, Aušrinė Dambrauskaitė ir Goda Rumševičiūtė. Konkursui nominuotas buvo ir Ingos Akstinaitės magistro darbas.

Geriausių 2022 metų teisės magistro darbų konkurse iš viso dalyvavo 14 baigiamųjų darbų autorių iš Mykolo Romerio, Vytauto Didžiojo ir Vilniaus universitetų. Baigiamuosius studentų darbus vertino 5 narių komisija, sudaryta iš Lietuvos Aukščiausiojo Teismo ir universitetų atstovų. Visi konkurso dalyviai buvo apdovanoti padėkomis už teisiškai vertingus baigiamuosius darbus ir prisiminimo dovanėlėmis.