Pradžia > Naujienos > Doc. dr. Giedrė Lastauskienė – išrinkta geriausia VU TF dėstytoja

Doc. dr. Giedrė Lastauskienė – išrinkta geriausia VU TF dėstytoja

 

Doc. dr. Giedrė Lastauskienė – studentų išrinkta kaip geriausia 2023 m. VU Teisės fakulteto dėstytoja! VU Teisės fakultete ji dėsto „Teisės teorijos“ dalyką I-ojo kurso teisės studentams.

Ką jums reiškia būti išrinktai geriausia metų dėstytoja?

Metų dėstytoja esu išrinkta antrą kartą. Pirmą kartą dėl to nuoširdžiai nustebau. Sužinojusi, kad buvau išrinkta antrą kartą, visiškai suglumau… Nesu įsigilinusi į geriausių dėstytojų rinkimo tvarką, tačiau esu dėkinga studentams, kurių balsas, tikėtina, ir lėmė šį rezultatą, nes nežinau, ar gali būti aukštesnis dėstytojo darbo įvertinimas. Manau, kad ne. Paskutinę paskaitą pabaigiau jiems taip pat padėkodama – už tai, kad gausiai lankė paskaitas, kad buvo aktyvūs, kad paskaitas man skaityti buvo lengva, nes, kai kalbėdavau, auditorijoje būdavo tylu – nepaisant to, kad auditorija būdavo pilna. Iš tikrųjų tai studentai yra mano Mokytojai – jie moko kantrybės, jų žingeidumas ir jų klausimai vertė mane skirti sekmadienius pasirengti paskaitoms, galvojant, kaip paprasčiau ir įdomiau paaiškinti jiems sudėtingus teisinius klausimus.

Ko palinkėtumėte artėjančių Kalėdų proga?

Mano pirmakursiai iš karto po Naujųjų metų laikys teisės teorijos egzaminą. Tokia egzamino data gali šiek tiek gadinti jų kalėdinę nuotaiką. Bet vis tiek linkiu šiuo įtemptu, chaotišku ir įvykiais persmelktu laikotarpiu rasti laiko pabūti patiems su savimi ir su savo artimaisiais. Nes ko verti visi mūsų pasiekimai, jeigu šalia nėra žmonių, su kuriais kartu norėtųsi ir pasidžiaugti, ir paliūdėti. To patiems linkiu ir visai fakulteto bendruomenei – ramybės, artimųjų palaikymo ir mokėjimo pasidžiaugti tikrais, o ne iš nesibaigiančių reklamų brukamais dalykais. Ramaus laiko belaukiant ir džiaugsmingų potyrių šios Šventės sulaukus.

Linkime dėstytojai sėkmės ir neblėstančio įkvėpimo darbe su studentais!