Pradžia > Naujienos > Geriausiu VU teisės fakulteto dėstytoju išrinktas prof. dr. Aurelijus Gutauskas

Geriausiu VU teisės fakulteto dėstytoju išrinktas prof. dr. Aurelijus Gutauskas

 

Šiemet geriausiu VU Teisės fakulteto dėstytoju studentai išrinko prof. dr. Aurelijų Gutauską, kuris tiek dieninių studijų, tiek sesijinių Teisė Man studijų programos studentams  dėsto baudžiamąją teisę. Šiandien Vilniaus universiteto kalėdinio vakaro metu rektorius prof. Rimvydas Petrauskas jam įteikė diplomą, sveikiname gerbiamą dėstytoją!

Prof. dr. A. Gutauskui šis įvertinimas aukščiausias kaip dėstytojui ir žmogui. Anot jo, darbas auditorijoje su žinių siekiančiu jaunimu įprasmina dėstytojo darbą.

„Mano, kaip dėstytojo tikslas – pirmiausiai sudominti studentą ir vėliau jam padėti suprasti bei įsisavinti dėstomą dalyką. Sudominimas dėstomu dalyku, dar labiau motyvuoja studentą gilintis į jį. Į studentą visuomet žiūriu kaip į kolegą, lygiavertį partnerį ir tai jiems padeda atsikratyti įtampos (gal būt baimės), jis jaučiasi įvertintas, drąsiai reiškia savo poziciją, dėsto mintis, nebijo suklysti. Paskaitoje visi tampame vienu dariniu, suprasdami, jog žinios reikalingos ne kam nors kitam, o mums patiems. Šiuolaikiniame technologijų pasaulyje dėstytojas tampa tik pagalbininku studentui, siekiančiam žinių bei tobulėjimo. Todėl jie labai lengvai atsirenka kuris dėstytojas yra ne formalus, o realus pagalbininkas. Tai verčia dėstytoją nuolat pasitempti, tobulėti ir žengti koja kojon su sparčiai kintančiu dinamišku gyvenimu ir požiūriu į jį“, – dalinasi savo mintimis prof. dr. A. Gutauskas.