Pradžia > Naujienos > Išleistas vadovėlis „Civilinio proceso teisė. Bendroji dalis”

Išleistas vadovėlis „Civilinio proceso teisė. Bendroji dalis”

Išleista dar viena VU Teisės fakulteto vadovėlių serijos knyga. Šį kartą „Civilinio proceso teisė. Bendroji dalis”.

Knygos autoriai yra prof. habil. dr. Valentinas Mikelėnas, prof. habil. dr. Vytautas Nekrošius, part. prof. dr. Egidija Tamošiūnienė, doc. dr. Rimantas Simaitis, doc. dr. Vigita Vėbraitė, dr. Artūras Driukas, dr. Sigitas Barakauskas, dr. Aurimas Brazdeikis ir Egidijus Laužikas.

Vadovėlyje nagrinėjamos pagrindinės civilinio proceso bendrosios dalies temos ir institutai: civilinio proceso samprata, šaltiniai ir principai; civilinio proceso dalyviai (teismas, byloje dalyvaujantys asmenys ir kiti proceso dalyviai); teismų kompetencija; bylinėjimosi išlaidos; procesiniai dokumentai ir jų teikimas; procesiniai terminai ir jų skaičiavimas bei įrodymai ir įrodinėjimas.

Ši knyga  yra skirta visų pirma teisės studentams, tačiau taip pat gali būti naudinga ir teisinį darbą dirbantiems asmenims ar žmonėms, kurie nori plėsti akiratį ir sužinoti, kaip yra nagrinėjamos civilinės bylos teismuose.

Vadovėlį netrukus galėsite įsigyti knygynuose, įskaitant elektroninius knygynus patogupirkti.ltknygos.lthumanitas.lt, vaga.lt.