Pradžia > Naujienos > Įvyko konferencija „Konkurencijos teisės aktualijos 2023“

Įvyko konferencija „Konkurencijos teisės aktualijos 2023“

 

Vakar vykusi konferencija „Konkurencijos teisės aktualijos 2023“ subūrė įvairių sričių profesionalus ir ekspertus, kurie diskutavo apie pagrindines konkurencijos teisės temas: procedūras, koncentracijas, draudžiamus susitarimus, valstybės ir savivaldybių dalyvavimą verslo aplinkoje.

Renginio pradžioje sveikinimo žodį tarė VU Teisės fakulteto dekanas doc. dr. Haroldas Šinkūnas. Konferencijos diskusijose dalyvavo VU Teisės fakulteto akademikai: prof. dr. Jurgita Paužaitė-Kulvinskienė, dr. Gediminas Užubalis, dr. Lauras Butkevičius, Marius Juonys ir dr. Donatas Murauskas.

Panelinių diskusijų dalyviai sutiko, jog skirtingų institucijų bendradarbiavimas bei diskusijos su advokatais ir verslo bendruomene pasižymi nauda ir galimybėmis apsikeisti žiniomis ir patirtimi. Tad būtinos tolimesnės diskusijos dėl tinkamo procesinių teisių užtikrinimo, asmeninės vadovo atsakomybės taikymo, baudų skyrimo praktikos patvirtino ir kitais svarbiais klausimais. Buvo pažymėta, kad Koncentracijų procedūrose labai svarbu tinkamai atlikti namų darbus, prieš kreipiantis į Konkurencijos tarybą. Taip pat svarbi efektyvi komunikacija su Konkurencijos taryba, kuri ir toliau skirs didelį dėmesį sunkiems draudžiamiems susitarimams.  Tuo tarpu savivaldybėms vis dar sunku veiksmingai ir efektyviai kontroliuoti viešųjų paslaugų tiekimo kokybę, jeigu paslaugos perkamos ne iš savo valdomų įmonių, tačiau Konkurencijos taryba skirs didelį dėmesį vidaus sandoriams.

Konferenciją organizavo Lietuvos advokatūros Konkurencijos teisės komitetas, bendradarbiaujant su Lietuvos Respublikos konkurencijos taryba ir Vilniaus universiteto Teisės fakultetu.