Pradžia > Naujienos > Įvyko Vilniaus universiteto teisės magistro diplomų teikimo iškilmės

Įvyko Vilniaus universiteto teisės magistro diplomų teikimo iškilmės

Birželio 29 d. po dviejų metų pertraukos vėl Šv. Jonų bažnyčioje buvo įteikti diplomai VU TF absolventams. Šiemet Teisės studijų programą baigė ir Teisės magistro diplomus gavo virš 130 absolventų. Diplomai buvo įteikti dieninių, sesijinių ir magistrantūros studijų studentams. Be to, šiemet ceremonijos metu buvo įteikti sertifikatai ir Europos teisės vasaros mokyklos dalyviams.

Diplomų įteikimo ceremonijai vadovavo fakulteto dekanas profesorius Tomas Davulis, diplomus teikė VU prorektorius studijoms docentas valdas Jaskūnas. Sveikinimo žodžius taip pat sakė Vilniaus miesto meras, VU TF alumnas Remigijus Šimašius, Teisingumo ministerijos viceministrė dr. Gabija Grigaitė – Daugirdė, signataras, advokatas Česlav Okinčic, VU TF Alumni draugijos Tarybos pirmininkas Gintautas Bartkus. Visi sveikinusieji prisiminė, kad šių absolventų studijos bus įsimenamos ne tik kaip vykusius ilgai dėl pandemijos nuotoliu, bet ir dėl paskutinį  jų studijų semestrą prasidėjusio karo Ukrainoje. Česlav Okinčic atkreipė dėmesį, kad tai paskutinės iškilmės, kai Teisės fakulteto dekano pareigas eina prof. Tomas Davulis ir padėkojo jam už nuveiktus darbus. Gintauto Bartkaus kalbą galima paskaityti čia. Studentų  vardu kalbėjo Deimantė Rimkutė bei Raminta Matulytė.

Tradiciškai buvo apdovanoti ir geriausi magistrinių darbų autoriai. Šiemet pirmą kartą savo apdovanojimus teikė Lietuvos Respublikos Generalinė prokuratūra bei UAB ,,Ernst &Young Baltic”.

Už geriausius magistro darbus verslo teisės srityje advokatų profesinės bendrijos „Walless“  prizais apdovanoti:

I vieta. Deimantė Rimkutė (tema – „Dirbtinis intelektas ir civilinė atsakomybė: medicininės diagnostikos atvejis”)

II vieta. Sandra Idkinaitė (tema – „Autonomiškai sukurtų dirbtinio intelekto išradimų teisinės apsaugos problemos”)

III vieta. Artūras Grumulaitis (tema – „Atsakomybė už žalą padaryta nekokybišku dirbtiniu intelektu”) ir Akvilė Madvedevaitė (tema – „Asmens teisė į skaitmeninius duomenis”).

LVAT apdovanojimai už geriausius baigiamuosius magistro darbus viešosios teisės tematika atiteko:

I vieta. Vita Dvarionaitė (tema – „Genetinių duomenų reguliavimas pagal ES Bendrąjį duomenų apsaugos reglamentą”)

II vieta. Raminta Matulytė (tema- „Comparing Data Protection Regulation Models of the EU and the US: Which One Is More Preferred by the Society?”)

III vieta. Emilija Valentinaitė (tema – „Teisinis atsakas į rasinę nelygybę Europos ir tarptautiniu lygmeniu”).

Lietuvos Respublikos Generalinės Prokuratūros apdovanojimas už geriausią studijų metų baigiamąjį magistro darbą baudžiamosios justicijos tematika atiteko Kristijonui Povyliui. Jo magistro darbo tema – “Techninių priemonių pagalba vykstantis baudžiamasis procesas (nuotolinis tyrimas ir nagrinėjimas) – galimybės ir ribojimai“.

UAB ,,Ernst &Young Baltic” apdovanojimas už geriausią studijų metų baigiamąjį magistro darbą finansų ir mokesčių teisės tematika atiteko Kamilei Jogminaitei. Jos tema buvo „Naujų pastatų, statinių bei jų dalių apmokestinimo pridėtinės vertės mokesčiu teisinis reguliavimas ir problematika“.

Sveikiname visus absolventus ir kviečiame jų nepamiršti fakulteto, stoti į Alumni draugiją.

Daugiau akimirkų iš renginio čia.