Pradžia > Naujienos > Laimėtas EURIZON programos kvietimo projektas

Laimėtas EURIZON programos kvietimo projektas

 

Sveikiname VU Teisės fakulteto tyrėjas doc. dr. Iloną Michailovič ir doc. dr. Vygantę Milašiūtę, kurios kartu su Ukrainos mokslininkais iš Yaroslav Mudryi nacionalinio Charkivo universiteto laimėjo EURIZON programos kvietimo „Nuotolinių tyrimų stipendijos“ projektą „Protection of the Human Rights and Fundamental Freedoms in Time of War in Ukraine and Limits of Derogation in Time of Emergency“.

Šio projekto tikslas – tirti Ukrainos baudžiamojo proceso ir baudžiamosios teisės atitiktį teisinės valstybės reikalavimams nepaprastosios padėties metu. Tyrimą vykdys Ukrainos tyrėjai, o I. Michailovič ir V. Milašiūtė jiems pagelbės.

EURIZON programa „Nuotolinių tyrimų stipendijos“, skirta tyrimų grupėms, dirbančioms Ukrainoje, kartu su partneriais iš Europos. Šios dotacijos, skirtos mokslininkams ir kitiems Ukrainos tyrimų institutų darbuotojams tęsti savo veiklą nuotoliniu būdu, vykdant mokslinių tyrimų projektus bendradarbiaujant su Europos mokslinių tyrimų partneriais. EURIZON yra antrasis ketverių metų trukmės programos „Horizontas 2020“ etapas, prasidėjęs 2020 m. vasario mėn. Daugiau informacijos apie programą.