Pradžia > Naujienos > Laimėtos trys naujos paraiškos pagal Europos Komisijos „Justice” programą

Laimėtos trys naujos paraiškos pagal Europos Komisijos „Justice” programą

 

Sveikiname Vilniaus universiteto Teisės fakulteto E. teisingumo ir alternatyvaus ginčų sprendimo mokslinę teminę grupę (vadovas – doc. dr. Rimantas Simaitis, nariai – doc. dr. Vigita Vėbraitė, dr. Milda Markevičiūtė ir dr. Miglė Žukauskaitė-Tatorė), kuri bendradarbiaudama su ilgamečiais Teisės fakulteto partneriais, laimėjo net tris naujas paraiškas pagal Europos Komisijos Justice programą:

  • CREAIII – tai jau trečiasis komandos įgyvendinamas pirminio projekto CREA (ginčų sprendimas naudojant sąžiningo paskirstymo algoritmus) tęsinys, kurio tikslas – sukurti naujus ginčų sprendimo mechanizmus ir įrankius, kuriuos galėtų naudoti advokatai, mediatoriai, teisėjai ir privatūs asmenys, siekiant greitesnio ir veiksmingesnio ginčų sprendimo teisme, mediacijoje ar naudojantis kitomis alternatyviomis ginčų sprendimo priemonėmis. CREA pirmojo projekto metu parengti teoriniai ir prototipiniai algoritmizuoto ginčų sprendimo modeliai ir priemonės CREAII projekto stadijoje vystomi toliau panaudojant dirbtinio intelekto technologijas ir apmokant dirbtinio intelekto pagrindu veikiančią sistemą. Šie veiksmai toliau bus tęsiami CREAIII projekto metu.
  • DEUCE projekte bus siekiama padidinti tarpvalstybinį teismo sprendimų dėl piniginių reikalavimų vykdymo Europos Sąjungoje efektyvumą, panaudojant taip pat inovatyvias e.teisingumo priemones.
  • IDEA projekto tikslas – pradėti reformuoti darbo ginčų sprendimo ir integracijos sritį Europos Sąjungoje, panaudojant dirbtinio intelekto – natūralios kalbos apdorojimo (NLP) ir mašininio mokymosi (ML) – priemones.