Pradžia > Naujienos > LAT apdovanojo geriausius 2019 metų teisės magistro darbų autorius

LAT apdovanojo geriausius 2019 metų teisės magistro darbų autorius

Paskutinį vasaros penktadienį Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjų, akademinės bendruomenės atstovų ir žymių teisininkų sveikinimo žodžiai skambėjo geriausiems 2019 metų teisės magistro darbų autoriams. Lietuvos Aukščiausiasis Teismas jau ketvirtus metus iš eilės paskelbė šio konkurso nugalėtojus. Lietuvos Aukščiausiojo Teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkė Sigita Rudėnaitė, pasveikinusi susirinkusiuosius, pasidžiaugė, kad magistro darbų konkursas jau tapo gražia tradicija, kuri, kaip ji tikisi, ir toliau bus tęsiama. Magistrantai, dalyvaujantys šiame konkurse, teikia viltį, kad Lietuvoje turime gražią teisinės mokslo visuomenės perspektyvą.

Šiais metais pirmoji vieta atiteko absolventei iš Vytauto Didžiojo universiteto – Rasai Volungevičienei.  Antrąją vietą šiame konkurse užėmė Vilniaus universiteto Teisės fakulteto absolventas Denas Grigaitis, parašęs darbą „Bylų dėl autorių teisių pažeidimų jurisdikcijų kolizijos ir taikytina teisė“.

Šiais metais renginio metu buvo įdiegta naujovė ir paprašyta dalyvių pristatyti savo magistro darbą lygiai per 1 minutę. Dalyviai į šią užduotį pažiūrėjo itin kūrybiškai ir išradingai. Specialųjį prizą už išradingą pristatymą laimėjo Vilniaus universiteto Teisės fakulteto absolventė Evelina Nedzinskaitė, kuri pristatydama savo darbą „Fiktyvių ginčų sprendimas arbitraže“ vaizdžiai ir linksmai apibūdino arbitražo procesą.

Geriausių 2019 metų teisės magistro darbų konkurse iš viso dalyvavo 17 baigiamųjų darbų autorių. Savo magistro darbus taip pat pristatė VU TF absolventės Jomilė Baranauskaitė, Greta Skripkutė, Gretė Užkuraitytė.

Sveikiname visus!

 

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nuotraukos