Pradžia > Naujienos > Lenkijos teisės mokykla VU Teisės fakultete ir Europos universitetų Arqus aljanso Dvynių programos vizitas Vroclavo universitete

Lenkijos teisės mokykla VU Teisės fakultete ir Europos universitetų Arqus aljanso Dvynių programos vizitas Vroclavo universitete

2023 m. gruodžio 5-9 d. Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto kriminologijos bakalauro studijų trečio kurso studentai Ignas Kromerovas, Gabrielė Garbauskaitė, Austėja Jatulytė, Danielė Gustaitė ir Erika Čaikinaitė kartu su Teisės fakulteto docente dr. Ilona Michailovič lankėsi Vroclavo universiteto Teisės, administravimo ir ekonomikos fakultete įgyvendindami „Arqus Twinning“ finansuotą projektą „Mediation as a tool for constructive conflict resolution using community-based reconciliation approach“. Projektą organizavo ir koordinavo VU Teisės fakulteto dr. Ilona Michailovič Lenkijos teisės mokyklos Teisės fakultete koordinatorė ir Vroclavo universiteto Teisės, administravimo ir ekonomikos fakulteto prof. habil. dr. Magdalena Tabernacka.

Vizito metu buvo galimybė ne tik susipažinti su šio fakulteto bakalauro ir magistrantūros studentais bei doktorantais, bet ir universiteto bendruomenei pristatyti esamą mediacijos situaciją bei perspektyvas Lietuvoje, identifikuoti iššūkius ir apsvarstyti galimus sprendimo būdus, aptarti praktines ir teorines įžvalgas, susipažinti ir diskutuoti apie mediacijos ir atkuriamojo teisingumo teisinį reglamentavimą Lenkijoje. Be kita ko, apsilankėme keliose Vroclavo universiteto Teisės, administravimo ir ekonomikos fakultete skaitomose paskaitose anglų kalba.

Gruodžio 8 d. Vilniaus universiteto delegacija lankėsi Poznanėje, kur dalyvavo tarptautinėje Poznanės Adomo Mickevičiaus universiteto rengtoje konferencijoje „Vaiko dalyvavimas mediacijoje. Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos perspektyvos: lyginamasis teisės tyrimas“ (Child’s Participation in Mediation. Polish, Lithuanian and Ukrainian Perspective: Comparative Law Research).

Vizite dalyvavusios dėstytojos ir studentų nuomone, „Arqus Twinning“ projekto trumpalaikio judumo studijų veiklos vizitas Vroclavo universitete leido ne tik užmegzti prasmingus ryšius su universiteto bendruomene, aptarti ir palyginti įvairius aspektus, susijusius su atkuriamuoju teisingumu Lietuvoje ir Lenkijoje, bet ir pasidalinti žiniomis ir idėjomis. Reikėtų pabrėžti universitetų bendruomenių bendradarbiavo svarbą, dalyvavimą ir įsitraukimą į mokslines edukacines veiklas bei kitos šalies kultūros pažinimą.

Vilniaus universiteto studentai Ignas Kromerovas, Gabrielė Garbauskaitė, Austėja Jatulytė, Danielė Gustaitė ir Erika Čaikinaitė.