Pradžia > Naujienos > MITA ir VU startuolius kviečia registruotis į „TechHub“ pre-akceleratorių

MITA ir VU startuolius kviečia registruotis į „TechHub“ pre-akceleratorių

Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) ir Vilniaus universiteto (VU) Technologijų uostas kviečia startuolius ir norinčius juos įkurti registruotis į jau trečiąjį „TechHub“ pre-akceleratoriaus ciklą. Programos metu 25 startuoliai dalyvaus tris mėnesius trunkančiuose mokymuose, kuriuose su inovacijų ekspertų ir asmeninių mentorių pagalba turės galimybę vystyti savo idėjas, gaus reikalingų žinių tolesnei verslo plėtrai, susipažins su investuotojais ir verslo angelais, turės galimybę pasipildyti komandos nariais ir gaus 25 000 Eur vertės paslaugų.

„Pagrindinė startuolių išgyvenimo sąlyga yra greitis. Tačiau mažiau versle patyrusiems žmonėms, jaunimui, technologijų srities specialistams trūksta vadinamųjų „minkštųjų“ žinių, suvokimo, nuo ko pradėti vystyti savo idėją, kaip pasitikrinti jos potencialą, pritraukti pirmuosius klientus, finansavimą. Nemokama aukščiausių kompetencijų mentorių ir lektorių pagalba šiuos procesus gali paspartinti net iki keturių kartų ir padėti išvengti kritinių klaidų. Yra posakis – mažesnius suvalgo ne didesni, o greitesni,“– sako „TechHub“ projekto vadovė Gintarė Narakienė.

Pre-akceleratoriuje numatyta iš viso dvylika mokymų temų. Jas analizuodami su Lietuvos bei užsienio lektorių pagalba startuoliai išsigrynins tikslinį klientą, atliks rinkos ir konkurentų analizę, sukurs įėjimo į rinką strategiją, sužinos apie verslo steigimo, produkto vystymo, pozicionavimo, prekės ženklo kūrimo, komandos stiprinimo, finansavimo, intelektinės nuosavybės ir kitas verslo subtilybes. Geriausiai pasirodžiusios komandos gaus vertingus prizus –  galimybę toliau vystyti idėjas užsienio akceleratoriuose bei dalyvauti susitikimuose su partneriais ar renginiuose ES valstybėse.

Įgyvendinti programos tikslus komandoms padės asmeniniai mentoriai. Į individualias startuolių problemas gilinsis ir komandas nuolat konsultuos net aštuoni įvairių sričių profesionalai: strategijos, rinkodaros, komandos stiprinimo, informacinių sistemų projektų, technologijų, tvaraus verslo, sveikatos inovacijų ir kiti.

Teikti paraiškas dalyvauti pre-akceleratoriuje galės visi startuoliai (didelį ir inovacijomis grindžiamą verslo plėtros potencialą turinčios labai mažos ar mažos įmonės, veikiančios ne ilgiau nei 5 metus) ar planuojantys juos įkurti. Kiekviena pretenduojanti komanda pagal parengtą pavyzdinę formą turės pateikti informaciją apie startuolį, komandą, paslaugą (produktą) bei pagrįsti jos inovatyvumą. Gautas paraiškas įvertins bei dalyvius atrinks projekto ekspertai.

Daugiau apie programą organizatoriai kviečia sužinoti gegužės 4 d. 16 val. informaciniame renginyje, kurio metu pre-akceleratoriaus programos vadovas dr. Gediminas Rumšas išsamiau pristatys programos turinį, papasakos apie atranką, naudas, mentorius ir prizus. Renginio metu į visus klausimus taip pat atsakys praėjusių programos ciklų dalyviai.

Registracija vykdoma iki gegužės 9 dienos. Pre-akceleratorius prasidės birželio 7 d., vyks nuotoliniu būdu, lietuvių arba anglų kalba (priklausomai nuo atrinktų komandų poreikio).

Registracijos anketą rasite čia