Pradžia > Naujienos > Mokymuose kėlė kokybiškam konsultavimui būtinas kompetencijas

Mokymuose kėlė kokybiškam konsultavimui būtinas kompetencijas

AUTORIUS: VU Teisės klinika

Rugpjūčio 17–18 dienomis Puvočiuose vyko Vilniaus universiteto (VU) Teisės klinikos konsultantų mokymai. Originalaus formato kursuose dalyvavę esami ir naujai atrinkti įstaigos savanoriai plėtė žinias viešosios komunikacijos srityje, mokėsi valdyti stresines situacijas, perėmė patirtį iš programą jau baigusių kolegų.

Nors daugiausia dėmesio skirta praktiniams užsiėmimams, realių atvejų analizei bei simuliacijoms, akcentuotos ir neteisinės kompetencijos, savanoriams sudarysiančios galimybę pasiekti dar aukštesnių produktyvumo bei darbo kokybės standartų.

Anot VU Teisės klinikos vadovo Lauryno Totoraičio, tokio pobūdžio mokymai organizuojami pirmą kartą. „Pagrindinis jų tikslas – suteikti konsultantams specifinių žinių, kurios yra reikalingos norint profesionaliai teikti teisinę pagalbą gyventojams. Dalyvių įspūdžiai leidžia manyti, kad sėkmingai įgyvendintas ne tik šis, bet ir kiti siekiniai – kurti glaudžią savanorių bendruomenę bei ugdyti kolegišką VU Teisės klinikos atmosferą, kurioje skatinama tarpusavio pagarba ir kokybiškos teisinės diskusijos“, – džiaugėsi L. Totoraitis.

Mokymuose pranešimus skaitė ir praktines užduotis vedė VU Teisės klinikos direktorius Laurynas Totoraitis, komunikacijos ir rinkodaros vadovas Paulius Mockevičius, Alumni klubo nariai Aušra Bagdonaitė, Samanta Šereikaitė, Agnė Oseckytė, Severin Bacevič, Aušra Zabulionytė, Mindaugas Valančius ir Arnoldas Puodžius.

Dalyvius vaišino „Barbora“, „Sviestas sviestuotas“ bei labdaros ir paramos fondas „Viltis – Vikonda“.

Prieš 19 metų Teisės kliniką įsteigė ir ją globoja Vilniaus universitetas, advokatų kontora „Ellex Valiunas“ bei Vilniaus universiteto Studentų atstovybė. Dėkojame organizacijos globėjams „Lewben Group“ ir „Serenus“, mecenatams „Vilniaus prekyba“, „Telia“, „Strategic Staffing Solutions International“ ir „Orlen Lietuva“ bei kitiems rėmėjams už finansinę paramą prisidedant prie organizacijos gyvavimo.