Pradžia > Naujienos > NOHA humanitarinės veiklos mokymai

NOHA humanitarinės veiklos mokymai

Trumpas nuotolinis kursas 2023 m. gegužės 23 – 25 d.

Šiemet mininti 30-uosius veiklos metus, NOHA yra tarptautinė universitetų asociacija, kurios tikslas – didinti humanitarinio sektoriaus profesionalumą. Nuo 2012 m., būdamas NOHA tinklo nariu, Vilniaus universitetas rengdavo „NOHA pavasario mokyklą“ – įvadinį humanitarinės veiklos kursą tiems, kurie dalyvauja humanitarinėje veikloje ir jaučia poreikį tobulinti savo pagrindines žinias ir įgūdžius, ir apskritai tiems, kurie nori prisijungti prie humanitarinės veiklos. Dėl pandemijos persikėlus į internetinę platformą, nuo 2021 m. bendradarbiaujant su Nacionaline nevyriausybinių vystomojo bendradarbiavimo organizacijų platforma (toliau – VB Platforma), kasmet organizuojami nuotoliniai mokymai.

Šiais metais trumpas nuotolinis kursas vyks gegužės 23-25 d. Mokymai skirti valstybės tarnautojams, tarptautinių ir nevyriausybinių organizacijų darbuotojams, akademikams, studentams bei visiems besidomintiems šia sritimi. Seminarus anglų kalba ves NOHA universitetų dėstytojai ir geriausi humanitarinės veiklos ekspertai praktikai.

Mokymų dalyviai gilins savo žinias su humanitarine veikla susijusiose srityse. Mokymų metu bus skaitomos paskaitos apie humanitarinės pagalbos standartus, religijos įtaką humanitarinėje pagalboje, humanitarinę advokaciją, derybas ir mediaciją humanitarinėje veikloje, pagrindinius įtraukties ir integracijos principus, pasaulines ir regionines asmenų perkėlimo tendencijas, taip pat bus aptarti dabartiniai humanitarinės pagalbos iššūkiai, civilinis ir karinis bendradarbiavimas humanitarinėje veikloje bei apžvelgta seksualinio ir smurto lyties pagrindu humanitarinėje veikloje problematika.

Data: 2023 m. gegužės 23-25 d.

Mokymų formatas: nuotoliniai mokymai per Zoom platformą

Kalba: anglų

Mokymų programa

Registracija: https://forms.gle/riXSeeFTiRqomy5H9

Registracijos terminas: iki 2023 m. gegužės 18 d.

Mokestis: 150 Eur dalyvio mokestis turi būti sumokėtas iki 2023 m. gegužės 22 d. (mokėjimo informacija bus pateikta po registracijos). Dalyvio mokestis grąžinamas, jei mokymuose nedalyvaujama dėl svarbių priežasčių.

VB Platforma suteiks ribotą skaičių stipendijų, dengiančių pilną dalyvio mokestį Lietuvos ir / arba EU13 nevyriausybinio sektoriaus atstovams.

Mokymų dalyviams bus įteikti NOHA ir Vilniaus universiteto išduoti sertifikatai.

Mokymai finansuojami Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos projekto „VB ir NVO 4.0“ rėmuose.  Projekto koordinatorius VB Platforma.

Mokymų koordinatoriai:

Dr. Gabija Grigaitė-Daugirdė, NOHA direktorė Vilniaus universitete

Lina Urbaitė, NOHA projekto koordinatorė Vilniaus universitete

noha@tf.vu.lt

Justina Kaluinaitė, VB Platforma – stipendijų ir mokymų kurso administraciniai klausimai

vbplatforma@gmail.com