Pradžia > Naujienos > Prasideda registracija į VIII-ąjį mokestinio ginčo inscenizacijos konkursą „Mokestinis ginčas iš arti“

Prasideda registracija į VIII-ąjį mokestinio ginčo inscenizacijos konkursą „Mokestinis ginčas iš arti“

„PwC“ Lietuva kartu su Mokestinių ginčų komisija prie LR Vyriausybės (MGK) bei Valstybine mokesčių inspekcija (VMI) ir aštuntus metus organizuoja mokestinio ginčo inscenizacijos konkursą. Kviečiame registruotis iki 2024 m. vasario 19 dienos!

Kokia yra konkurso esmė?

Ginčo inscenizacijos metu, kaip ir tikrame mokestiniame ginče, studentai gins atsitiktiniu būdu jiems priskirtą mokesčių mokėtojo arba VMI poziciją, o jų argumentų klausysis bei ginčo laimėtoją išrinks MGK nariai.

Kas gali registruotis į konkursą?

Konkurse kviečiami registruotis visi studentai, kurie nori įgyti praktinių įgūdžių ir praplėsti akiratį mokesčių klausimais. Komandos iš 2-3 studentų kviečiamos registruotis iki 2024 m. vasario 19 d.

Kaip vyksta konkursas?

Iš užsiregistravusių komandų atrenkamos labiausiai motyvuotos 2–6 komandos (priklausomai nuo pradinio užsiregistravusių skaičiaus), kurios toliau dalyvauja konkurse. Atsitiktiniu būdu parenkama, ką kiekviena komanda atstovaus – VMI ar mokesčių mokėtojo poziciją. Komandoms išsiunčiamas ginčo situacijos aprašymas, jos susipažįsta su mentoriais, aptaria problemą ir galimus argumentus, ruošia ginčui reikalingus procesinius dokumentus – VMI sprendimą arba skundą MGK. Projekto kulminacija – posėdis MGK su tikraisiais jos nariais, kurie ir išrenka komandą nugalėtoją.

Atrinkus 4 arba 6 komandas, papildomai bus organizuojamas pusfinalis. Pusfinalyje ir finale bus nagrinėjamas tas pats mokestinis ginčas, tačiau galimos papildomos tikslinančios detalės.

Kada vyks konkursas?

Šių metų mokestinio ginčo inscenizacijos konkursas vyks kovo 14 dieną MGK patalpose Vilniuje. Prireikus pusfinalių, jie bus organizuojami kovo 7 dieną. Su atrinktomis komandomis susisieksime ir dėl pusfinalio organizavimo informuosime iki vasario 20 d.

Kokios ginčo situacijos gali tikėtis dalyviai?

2024 m. nagrinėsime situaciją apie įmonės komandos „darbostogas“ kalnų miestelyje ir tokios kelionės mokestines pasekmes.

Koks prizas laukia nugalėtojų?

Mokestinio ginčo inscenizacijoje nugalėjusi komanda laimės „PwC“ Lietuva įsteigtą 2000 Eur stipendiją, o geriausiai pasirodžiusius į konkursą atrinktų komandų narius MGK, VMI ir „PwC“ Lietuva pakvies prisijungti praktikai arba konkrečiai darbo rolei.

Konkurso eiga

Vasario 19 d. (pirmadienis)

Registracijos pabaiga

Vasario 20 d. (antradienis)

Atrinktų komandų paskelbimas, fabulos išsiuntimas, komandų informavimas dėl pusfinalio organizavimo

Vasario 22 d. (ketvirtadienis)

I komandų susitikimas su mentoriais (preliminaru)

Vasario 26 d. (pirmadienis)

VMI sprendimo pateikimo terminas. Jei nebus organizuojamas pusfinalis, VMI sprendimo pateikimo terminas – vasario 29 d.

Vasario 29 d. (ketvirtadienis)

II komandų susitikimas su mentoriais (preliminaru)

Kovo 4 d. (pirmadienis)

Skundo MGK pateikimo terminas. Jei nebus organizuojamas pusfinalis, skundo MGK pateikimo terminas – kovo 11 d.

Kovo 6 d. (trečiadienis)

Bendras komandų ir mentorių susitikimas pasiruošti pusfinaliui*

Kovo 7 d. (ketvirtadienis)

Pusfinalis*

Kovo 13 d. (antradienis)

Susitikimas su mentoriais pasiruošti finalui (preliminaru)

Kovo 14 d. (ketvirtadienis)

Finalas

*Pusfinaliai organizuojami tik tuo atveju, jei užsiregistravusių komandų skaičius viršija 8. Dėl pusfinalio organizavimo atrinktos komandos informuojamos vasario 20 dieną.

Susipažinkite su konkurso taisyklėmis.

Renginio svetainė