Pradžia > Naujienos > Prestižiniame leidinyje – doc. dr. Donato Murausko publikacija

Prestižiniame leidinyje – doc. dr. Donato Murausko publikacija

Pristatome mūsų regionui skirtą „Routledge“ leidyklos išleistą aktualią monografiją – “Law, Culture and Identity in Central and Eastern Europe. A Comparative Engagement” (ed. C. Cercel, A. Mercescu, M. M. Sadowski), Routledge, 2024.

Leidiniu siekiama atskleisti Centrinės ir Rytų Europos ypatumus per lyginamosios teisės, teisės teorijos, istorijos ir kitas metodines prieigas. Leidinys unikalus savo bandymu išsivaduoti iš nuolatinio regiono lyginimo su Vakarų valstybėmis, autoriams bandant suprasti, ar regiono valstybės gali būti laikomos unikaliomis savaime.

Leidinys aktualus ne tik teisėtyrininkams, bet ir politinių mokslų atstovams, sociologams, istorikams, besidomintiems Centrinės ir Rytų Europos ypatumais.

Leidinio bendraautorius – doc. dr. Donatas Murauskas, teoriniame monografijos skyriuje Centrinės ir Rytų Europos teisinės tapatybės kriterijų ieškantis per regiono valstybių polinkį įgyvendinti (arba ne) Europos Žmogaus Teisių Teismo sprendimus.

Knygą galima skaityti jungiantis VU tinkle arba iš namų naudojantis VU VPN: https://ebookcentral.proquest.com/lib/viluniv-ebooks/detail.action?docID=30783471