Pradžia > Naujienos > Prof. Valentinui Mikelėnui įteiktas apdovanojimas už teisės mokslo vystymą

Prof. Valentinui Mikelėnui įteiktas apdovanojimas už teisės mokslo vystymą

 

Vasario 16-ąją, minint Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda įteikė valstybės apdovanojimus už nuopelnus Lietuvai ir už jos vardo garsinimą pasaulyje. Nuoširdžiai sveikiname VU Teisės fakulteto Privatinės teisės katedros profesorių Valentiną Mikelėną, kuriam už Lietuvos privatinės teisės sistemos kūrimą, privatinės teisės ir civilinio proceso teisės mokslo vystymą buvo įteiktas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro kryžius.

Tai ne pirmas prof. V. Mikelėno darbų Lietuvos labui įvertinimas. 2003 m. jam buvo įteiktas Sausio 13-osios atminimo medalis ir ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro kryžius. Atsakydamas į klausimą, ką jam reiškia savo darbais prisidėti prie šalies gerovės, profesorius pabrėžia, kad gauti apdovanojimai skirti ne vien tik jam: „Pirma, tai apdovanojimas mano šeimai, be kurios  tų darbų nebūčiau atlikęs. Antra, tai apdovanojimas VU Teisės fakulteto kolektyvui, be kurio aš taip pat tų darbų nebūčiau nuveikęs“.

V. Mikelėnas jauniems žmonėms, trokštantiems prisidėti prie teisės mokslo vystymo Lietuvoje, linki daug mokytis ir dirbti.

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotrauka.