Pradžia > Naujienos > Renginyje pristatytas Europos Komisijos Teisėjų tarnybos teisininkų darbas ir leidinys

Renginyje pristatytas Europos Komisijos Teisėjų tarnybos teisininkų darbas ir leidinys

 

Šiandien, balandžio 25 d. vyko Europos Komisijos Teisės tarnybos teisininkų rašytos knygos „ES teisei – 70 metų: savo piliečių labui veikianti sąjunga“ pristatymas, kuriame apie minėtos institucijos darbą kalbėjo Audronė Steiblytė, Europos Komisijos Teisės tarnybos narė. Renginį moderavo VU Teisės fakulteto prodekanas administravimui prof. habil. dr. Gintaras Švedas.

Studentai ir VU TF bendruomenės nariai renginyje išgirdo apie Teisės tarnybos struktūrą, darbą ir kasdienius iššūkius. Europos Komisijos Teisės tarnyba yra vienintelis Europos Komisijos padalinys galintis ją atstovauti teismuose. A. Steiblytė pasakojo, kad Teisės tarnyboje veikia skirtingos ekipos, kurios sprendžia problemas susijusias su įvairiomis teisės sritimis, pavyzdžiui: vidaus rinka, konkurencija, socialiniai reikalai ir t.t. Kartais nutinka, kad Teisės tarnybos ir Europos Komisijos požiūris nesutampa, tokiu atveju siekiama kompromiso.

Renginyje pristatytas leidinys „ES teisei – 70 metų: savo piliečių labui veikianti sąjunga“, kuris sudarytas iš straipsnių ir kiekvieną iš jų parengė skirtinga Teisės tarnybos ekipa. Knyga rašyta ne akademiniu stiliumi, taip siekiant, kad leidinys būtų suprantamas platesnei visuomenės daliai, tuo pačiu ir politikams. Leidinys yra išverstas į visas Europos Sąjungos kalbas.

Dalyviai besibaigiant renginiui teiravosi apie darbą Europos Komisijoje. Nuskambėjo klausimas – kaip patekti į Europos Komisiją? Ar ji priima stažuotojus? A. Steiblytė atsakė, kad Europos Komisija stažuotis priima jau baigusius universitetą, ji pati dalyvauja kandidatų atrankose. Ji pridūrė, kad nors formaliai nereikalaujama turėti darbinės patirties, tačiau už tai skiriama papildomų taškų. Svarbu ir tai, kad kandidatai turi gerai mokėti anglų kalbą.

Pasibaigus renginiui VU Teisės fakulteto studentai gavo knygų, nespėjusieji pasiimti, leidinį galės skaityti bibliotekoje. VU Teisės fakultetas dėkoja už knygas!