Pradžia > Naujienos > Studentų komanda dalyvavo tarptautiniame „Vis Moot“ konkurse

Studentų komanda dalyvavo tarptautiniame „Vis Moot“ konkurse

Vilniaus universiteto Teisės fakulteto studentų komanda – Gabija Breiterytė, Justė Kavaliauskaitė, Vytautas Vaicekauskas ir Haroldas Kupstas – po 7 mėnesius trukusios kelionės baigė savo pasirodymą 30-ajame „Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot“ konkurse. Šis konkursas neoficialiai laikomas tarptautinės prekybos ir arbitražo olimpiada. Pagrindinė konkurso dalis vyko Vienoje, kur studentai turėjo žodžiu pristatyti, įtikinti ir pagrįsti šalių pozicijas, atsakyti į gausius arbitrų klausimus.

Šiais metais „Vis Moot“ dalyvavo daugiau nei 2 5000 studentų ir 1 100 praktikų iš beveik 90 jurisdikcijų. VU Teisės fakulteto komandai teko garbė varžytis su komandomis iš Australijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Austrijos ir Kambodžos. Be to, studentai susipažino su komandomis iš Australijos, Belgijos, Brazilijos, Čekijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Ukrainos, Vokietijos, Šveicarijos, Turkijos ir daugybės kitų šalių. Greta to, studentai svečiavosi advokatų kontoroje KNOETZL ir pas partnerę Jurgita Petkutę.

Komandą mokė, palaikė ir globojo mylimos trenerės: Eglė Zemlytė, Raimonda Kundrotaitė ir Pooja Damodaran. Be trenerių įdėto laiko ir pastangų komandos „Vis Moot“ kelionė būtų buvusi neįmanoma.

Paskutinį mėnesį prieš pagrindinę konkurso dalį Vienoje komandai teko garbė sulaukti pagalbos iš Santtu Turunen, nepriklausomo arbitro, buvusio Suomijos arbitražo instituto generalinio sekretoriaus ir ilgamečio Helsinkio universiteto „Vis Moot“ komandos trenerio.

Kelionės į Rygą, Berlyną ir Vieną bei nepamirštama patirtis konkurse nebūtų buvusi įmanoma be advokatų kontorų paramos: TGS Baltic, Motieka ir Audzevičius, ILAW LEXTAL, Advokatų profesinė bendrija „Constat“.