Pradžia > Naujienos > Tarptautinių ekspertų komisija itin palankiai įvertino VU Teisės fakulteto mokslinę veiklą

Tarptautinių ekspertų komisija itin palankiai įvertino VU Teisės fakulteto mokslinę veiklą

Šią savaitę paaiškėjo VU Teisės fakultete kovo 28 d. vykusio Palyginamojo ekspertinio mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros (MTEP) 2018-2023 m. vertinimo rezultatai.  Džiugu, kad užsienio ekspertų komisijos išvadose VU Teisės fakulteto bendruomenės pastangos ir mokslinė veikla vertinama itin palankiai.

Vertinant fakulteto mokslinę veiklą, buvo pastebėtas aktyvus ryšių kūrimas bendradarbiaujant su kitomis nacionalinėmis institucijomis bei tarptautiniu mastu. Atsižvelgta ir į Teisės fakulteto turimus glaudžius ryšius su kitais VU fakultetais, kas leidžia plėtoti įvairias daugiadisciplinines taikomųjų mokslinių tyrimų programas.

2018-2023 m. laikotarpiu mokslininkų atlikti tyrimai buvo įvertinti kaip turėję svarbų nacionalinį ekonominį ir socialinį poveikį, o organizuotos mokslinės konferencijos ir kiti renginiai kaip turėję gerą akademinį poveikį. Ekspertų komanda pripažino, kad VU Teisės fakultete vykdoma stipri ir nuolat tobulinama doktorantūros programa, kurioje studentams suteikiama erdvė keistis idėjomis ir diskutuoti tarpdisciplininėmis temomis.

Ekspertai pastebėjo, kad VU Teisės fakulteto mokslininkai aktyviai populiarina mokslą žiniasklaidoje, tarptautinėse apžvalgose, blog’uose bei kituose komunikacijos kanaluose.