Pradžia > Naujienos > VU TF dėstytojai dalyvavo Europos Komisijos studijos rengime

VU TF dėstytojai dalyvavo Europos Komisijos studijos rengime

Teisės fakulteto dėstytojai prof. dr. (HP) Vytautas Mizaras ir dr. Mantas Rimkevičius dalyvavo Europos Komisijos studijos skirtos įvertinti ES vartotojų apsaugos ir rinkodaros teisinį reguliavimą rengime. Studijoje nustatytos pagrindinės problemos vartotojų teisių srityje – ribotos teisių gynimo galimybės, įgyvendinimo skirtumai valstybėse narėse, teisių nepritaikymas skaitmeninei aplinkai ir žinių apie vartotojų teises trūkumas bus sprendžiamos Europos Komisijai tobulinant vartotojams ir verslo subjektams skirtą teisinį reguliavimą.

Europos Komisijos pranešime spaudai teigiama, kad Europos vartotojai jau dabar naudojasi pakankamomis vartotojų teisių garantijomis, tačiau galimybių jas tobulinti yra, pavyzdžiui, užtikrinant, kad tų teisių būtų paisoma arba, kad jos būtų tinkamos skaitmeniniame amžiuje. Be to, atnaujinus teisinį reguliavimą, būtų užtikrintas didesnis teisinis aiškumas įmonėms, vykdančioms veiklą keliose valstybėse.

Europos Komisija nuo 2002 m. vykdo reglamentavimo kokybės ir rezultatų programą (REFIT), kuria siekiama veiksmingumo, efektyvumo ir mažiausių sąnaudų piliečiams ir verslo subjektams ES teisės reguliavimo srityse, nenutolstant nuo ES politikos tikslų.

Kviečiame susipažinti su studijos rezultatais. Europos Komisijos pranešimas spaudai.