Pradžia > Naujienos > Teisingumo ministerija apdovanojo VU Teisės fakulteto bendruomenės narius

Teisingumo ministerija apdovanojo VU Teisės fakulteto bendruomenės narius

Vakar teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska iškilmingoje ceremonijoje apdovanojo teisingumo srityje veikiančių įstaigų atstovus, 2022 metais labiausiai prisidėjusių ginant, stiprinant ir puoselėjant žmogaus teises. Teisingumo ministerijos inicijuoti apdovanojimai „Už nuopelnus žmogaus teisių srityje – 2022” yra skirti Tarptautinės žmogaus teisių dienos paminėjimui.

Džiaugiamės, kad buvo apdovanotas ir VU TF Privatinės teisės katedros vedėjas prof. Tomas Davulis (už prisidėjimą prie darbo ir socialinės apsaugos, lygių galimybių įstatymų, o taip pat valstybės tarnybos įstatymų tobulinimo, mokslinių išvadų teikimą Seimo, Lietuvos Respublikos Konstitucinio Teismo ir kitų teismų bei institucijų prašymais dėl aktualių šių teisės aktų ir teismų praktikos išaiškinimų).

Be to, džiugu, kad apdovanojimo sulaukė aktyvios VU TF alumni draugijos narės: advokatė Miglė Petkevičienė – už aktyvią veiklą ginant žmogaus teises, kuris yra dažna duomenų apsaugos mokymų, konferencijų ir seminarų lektorė, straipsnių aktualiais asmens duomenų apsaugos klausimais autorė tiek populiariojoje žiniasklaidoje, tiek teisės leidiniuose ir notarė Rasa Vidžienė.

Išsamiau apie apdovanojimus čia.