Pradžia > Naujienos > Vilniaus universiteto garbės daktaro vardas suteiktas profesoriui Otmar Seul

Vilniaus universiteto garbės daktaro vardas suteiktas profesoriui Otmar Seul

AUTORIUS: Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyrius

Gegužės 16 dieną iškilmingame Vilniaus universiteto Senato posėdyje ilgaamžiam VU Teisės fakulteto partneriui Paryžiaus Nantero profesoriui Otmar Seul įteiktos VU garbės daktaro insignijos – toga ir kepurė.

Profesorius yra vienas iš bendros Paryžiaus Nantero universiteto, Vilniaus universiteto ir Frankfurto prie Maino J. W. Goethe‘s universiteto Europos teisės vasaros mokyklos, kuri rengiama Vilniuje kasmet nuo 2004 m. prancūzų ir vokiečių kalbomis, iniciatorių. Ši mokykla tapo vienu pagrindinių pavyzdžių organizuojant panašias vasaros teisės mokyklas kitose Rytų Europos, Balkanų, arabų ir net Pietų Amerikos valstybėse. Taip pat mokslininko dėka VU Teisės fakultetas priimtas į Nantero tinklą, pradėti mainų vizitai. 2003 m. Lietuvoje viešint Paryžiaus Nantero universiteto delegacijai, vadovaujamai prof. O. Seulo, Teisės fakultete buvo įsteigtas Prancūzijos teisės centras. Jis iki šiol padeda gilinti tiek teisės studentų, tiek praktikuojančių teisininkų Prancūzijos bei Europos Sąjungos teisės teorines ir praktines žinias.

„Kai sulaukiau malonios žinios, kad tapau Vilniaus universiteto garbės daktaru, mano mintys iškart nuklydo į 2007 m. gruodį. Tąkart Prahoje turėjau galimybę pasveikinti naująjį Vilniaus universiteto garbės daktarą – buvusį Čekoslovakijos ir vėliau Čekijos prezidentą Václavą Havelą. Jis yra viena drąsiausių ir viena labiausiai gerbiamų mūsų laikų politinių figūrų. Šis asmeninis prisiminimas tik patvirtina, kokią didžiulę reikšmę Vilniaus universitetas teikia humanitarikai, pilietinėms teisėms ir pilietinės visuomenės aktyvumui“, – savo kalboje sakė prof. Otmar Seul.