Pradžia > Naujienos > Vilniaus universiteto komanda dalyvavo 31-ajame Willem C. Vis tarptautinio komercinio arbitražo inscenizacijos konkurse

Vilniaus universiteto komanda dalyvavo 31-ajame Willem C. Vis tarptautinio komercinio arbitražo inscenizacijos konkurse

 

Pastarąjį pusmetį Vilniaus universiteto komanda, sudaryta iš Ditės Elzbergaitės, Dominyko Kiršio, Viktorijos Višnevskajos, Viktor Halchanskyi, Lukos Tamulionytės, Arno Sabalio ir Paulinos Bundonytės, dalyvavo Willem C. Vis tarptautinio komercinio arbitražo inscenizacijos konkurse. Šį prestižinį konkursą, kuriame šiemet dalyvavo daugiau nei 2500 studentų iš 89 teisinių jurisdikcijų, vainikavo Vienoje, Austrijoje, įvykę bendrieji konkurso raundai ir finalas, kurį laimėjo Bucerijaus teisės mokykla.

 

Dalyvavimas konkurse apėmė tiek teisinio rašymo, tiek ir oratorystės išbandymus. Pirmajame etape komanda perengė Ieškovo ir Atsakovo memorandumus, kuriuos reikėjo pateikti atitinkamai gruodžio ir sausio mėnesiais. Vėliau komandos nariai tobulino savo argumentus, siekdami juos sutalpinti į žodiniams pristatymams skirtą vos 14 minučių laiko tarpą. Kelyje į galutinį etapą Austrijoje, Vilniaus universiteto komanda dalyvavo parengiamuosiuose konkursuose Vilniuje, Rygoje, Helsinkyje ir Paryžiuje. Komanda gyvai išbandė savo argumentus, užmezgė ryšius su užsienio studentais ir teisininkais bei apsilankė prestižinėse arbitražo institucijose.

 

Dalyvavimas konkurse pateikė nemažai iššūkių, reikalaujančių išmokti greitai orientuotis sudėtinguose teisiniuose klausimuose ir parengti arbitrus įtikinančius kūrybiškus argumentus, pagrindžiančius atstovaujamą poziciją. Praktikuojančių arbitrų komentarai bei pastabos, gauti tiek per parengiamuosius, tiek per bendruosius raundus, dar labiau praturtino komandos supratimą apie šių metų konkurso užduotį ir leido patobulinti žodinius pristatymus. Sklandų tarpusavio darbą ir visapusišką palaikymą ir pagalbą komandai suteikė treneriai Eglė Zemlytė, Pooja Damodaren ir Vytautas Vaicekauskas.

 

Apmąstydami savo Vis Moot kelionę jaučiame didžiulį pasididžiavimą ir dėkingumą. Atstovauti Vilniaus universitetui pasaulinės reikšmės konkurse buvo garbė, kuri nebūtų buvusi įmanoma be rėmėjų paramos. Šiame konkurse mus rėmė Vilniaus universitetas, Motieka & Audzevičius, Sorainen, Ellex – Baltic circle of legal excellence, GLIMSTEDT Lietuva, ELSA Lietuva ir Vilniaus komercinio arbitražo teismas.