Pradžia > Naujienos > VU Teisės fakultete vyko knygos „Kelyje su Konstitucija“ pristatymas-diskusija

VU Teisės fakultete vyko knygos „Kelyje su Konstitucija“ pristatymas-diskusija

Vakar VU Teisės fakultete vykusiame renginyje buvo pristatytas partnerystės profesoriaus dr. Augustino Normanto jubiliejui skirtas 18-os recenzuotų mokslinių straipsnių rinkinys „Kelyje su Konstitucija”, kuriame analizuojamos viešosios teisės problemos.

Renginio metu knyga buvo įteikta prof. dr. A. Normantui. Sveikinimo žodį taręs VU Teisės fakulteto dekanas doc. dr. Haroldas Šinkūnas teigė, kad prof. dr. A. Normantas davė išties daug, o ši knyga – graži padėka už jo indėlį.

Kartu su knygos bendraautoriais ir renginio dalyviais vykusią diskusiją moderavo prof. dr. Jurgita Paužaitė-Kulvinskienė. Diskusijos metu knygos mokslinis redaktorius prof. dr. Bronius Sudavičius pasidalino atsiminimais apie leidinio ruošimą publikuoti, pasisakė ir prof. dr. Arvydas Andruškevičius, rašęs įžangos žodį apie prof. dr. A. Normanto asmenybę. Mykolo Romerio universiteto profesorė dr. Toma Birmontienė pasiūlė pažvelgti į knygos pavadinimą kiek kitaip, be žodžio ,,su”, kai telieka „Kelyje Konstitucija“ arba „Konstitucija Kelyje“.

„Konstitucijos kelias bus toks sėkmingas, kiek mes sugebėsime ją matyti ir rasti joje atsakymus“, – kalbėjo prof. dr. T. Birmontienė.

Diskusijoje buvo analizuojamos publikuotų mokslinių straipsnių mintys ir buvo pastebėta, kad jos atliepia pastarojo laiko viešosios teisės realijas Lietuvoje ir ne tik.

Diskusijoje dalyvavo VU Teisės fakulteto viešosios katedros mokslininkai: prof. dr. B. Sudavičius, prof. dr. A. Normantas, prof. dr. (HP) Egidijus Šileikis ir minėtos katedros emeritai  prof. dr. Antanas Marcijonas ir prof. dr. A. Andruškevičius. Kiti diskusjios dalyviai:  prof. dr. Danutė Jočienė, Lietuvos Respublikos Konstitucinio teismo pirmininkė ir Mykolo Romerio universiteto profesorė dr. Toma Birmontienė.