Pradžia > Naujienos > VU TF absolventai apdovanoti Lietuvos Aukščiausiojo Teismo magistro darbų konkurse

VU TF absolventai apdovanoti Lietuvos Aukščiausiojo Teismo magistro darbų konkurse

Priešpaskutinę vasaros dieną Lietuvos Aukščiausiajame Teisme jau tradiciškai šeštus metus iš eilės buvo pagerbiami geriausi teisės magistro darbų autoriai. Nominantus sveikino Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjai ir darbuotojai bei universitetų akademinės bendruomenės atstovai. Renginį įžangine kalba pradėjo ir susirinkusius dalyvius pasveikino Lietuvos Aukščiausiojo Teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkė Sigita Rudėnaitė, kuri dėkojo absolventams už aktyvų dalyvavimą ir indėlį teisės moksle. Į absolventus taip pat kreipėsi ir sveikinimo žodį tarė Vilniaus universiteto Teisės fakulteto dekanas Tomas Davulis, Mykolo Romerio universiteto Teisės mokyklos dekanė Lyra Jakulevičienė, Vytauto Didžiojo universiteto Teisės fakulteto dekanė Aušrinė Pasvenskienė.

Antrą vietą šiame konkurse užėmė Vilniaus universiteto Teisės fakulteto absolventė Grėta Šumskytė, parašiusi darbą „Skaitmeninio turinio pirkimo–-pardavimo sutartys“. Trečios vietos apdovanojimas atiteko taip pat Vilniaus universiteto absolventei Dinetai Leonavičiūtei, kuri po medicinos studijų pasirinko teisės studijas ir parašė reikšmingą baigiamąjį darbą biomedicininių tyrimų ir baudžiamosios atsakomybės tema. Pirmosios vietos nugalėtoja tapo MRU Teisės fakulteo absolventė Klaudija Kačerginaitė, kuri magistro darbą rašė šiuo metu visuomenėje aktualia tema „Neapykantos kurstymo kvalifikavimas tarptautinėje ir nacionalinėje praktikoje“.

Taip pat magistro darbą tema „Alter ego kaip arbitražinio susitarimo „išplėtimo“ nepasirašiusiai šaliai pagrindas ir jo pritaikomumas Lietuvos teisėje” pristatė VU TF absolventė Jovita Bislytė. Be to, konkurse dalyvavo VU TF absolventų Gabrielės Kaveckytės (darbas „Žiniatinklio duomenų rinkimas: teisinė atsakomybė ir probleminiai aspektai”) bei Sauliaus Bareikos (darbas „Europos Sąjungos civilinio proceso principai: esama patirtis ir perspektyvos”) magistro darbai.

Geriausių 2021 metų teisės magistro darbų konkurse iš viso dalyvavo 15 baigiamųjų darbų autorių iš Mykolo Romerio, Vytauto Didžiojo ir Vilniaus universitetų. Baigiamuosius studentų darbus vertino 5 narių komisija, sudaryta iš Lietuvos Aukščiausiojo Teismo ir universitetų atstovų. Visi konkurso dalyviai ir darbų vadovai buvo apdovanoti prisiminimo dovanėlėmis.